, , ,

De ce a fost condamnat cu execuare fostul mare fotbalist Dănuț Lupu. Curtea de Apel: este un pericol public

Posted by

În cursul zilei de azi, Curtea de Apel București a decis să îi respingă apelul lui Dănuț Lupu, fost fotbalist în generația de aur a României.

Acesta a fost condamnat inițial de Judecătoria Cornetu, la șapte luni și zece zile de închisoare cu executare. Curtea de Apel București a decis, luni, să mențină sentința.

Lupu a fost prins conducând fără permis. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată și starea de fapt.

”În fapt, în actul de sesizare, s-a reținut că inculpatul în data de 30.07.2020, în jurul orei 11:40, a condus autoturismul marca Volvo, cu numărul de înmatriculare ***, pe Drumul Județean 602, …, având permisul de conducere anulat”, se arată în sentință.

Este un pericol public

Dănuț Lupu a recunoscut toate acuzațiile aduse. El a cerut să fie judecat în procedură simplificată, în baza probelor adunate de procurori, pentru a beneficia de o pedeapsă mai mică cu o treime.

Doar că la dosar, în fișa de cazier se mai arată că Dănuț Lupu mai fusese condamnat în 2020, de către judecătorii de la Curtea de Apel Galați, la șase luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, tot pentru conducere fără permis.

Din acest motiv, această a doua condamnare a fost una cu executare. Judecătorii au stabilit că fosta glorie a naționalei de fotbal, este un pericol public.

”În ceea ce priveşte gradul de pericol social al faptei săvârşite, instanţa reţine că fapta săvârşită de inculpat prezintă pericol social ridicat, în special prin prisma riscului pe care activitatea inculpatului o prezintă pentru siguranţa participanţilor la trafic. Chiar şi în ipoteza contrară, eludarea dispoziţiilor legale, precum şi îndrăzneala de care a dat dovadă inculpatul, trebuie sancţionate, pentru a atinge atât rolul preventiv, cât şi pe cel educativ al pedepsei. În concret, instanța reține că fapta a fost săvârşită la o oră la care traficul rutier este aglomerat, pe o arteră principală, iar inculpatul a fost depistat ca urmare a unui control de rutină”, se mai arată în sentința Judecătoriei Cornetu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *