De ce este Emil Boc un politician ipocrit. Banii clujenilor din zona metropolitană sunt buni, dar copiii lor nu

Posted by

Invitat la o emisiune de radio, primarul Clujului, Emil Boc, a dat dovadă de o ipocrizie maximă, acuzându-i voalat pe clujenii care trăiesc în zona metropolitană, că își duc copiii la școală, în Cluj Napoca.

Când face asemenea afirmații, Emil Boc nu se gândește la doua lucruri foarte importante. Primul se referă la faptul că fiecare părinte își dorește ce este cel mai bun pentru copilul său, inclusiv o școală cu profesori cât mai buni.

Al doilea argument foarte important se referă la faptul că zeci de mii de clujeni, care locuiesc în comunele din zona metropolitană, la doi pași de Cluj Napoca, Apahida, Feleacu, Florești, Gilău, Baciu, Chinteni etc, lucrează în orașul condus de Emil Boc, iar mare parte din impozitele acestora se adună la bugetul local al municipiului reședință de județ. Iar de aici se naște dreptul de a putea beneficia de serviciile de calitate oferite de CLuj Napoca.

De ce au plecat oamenii spre zone mai liniștite

Ar mai fi de spus, că foarte mulți oameni care au trăit în Cluj Napoca, au ales să plece din oraș din cauza traficului foarte mare, spre localitățile limitrofe.

Cei care au ales Floreștiul au făcut asta pentru că locuințele erau mai ieftine. Cei care au ales cartierele de case de la Dezmir, au făcut asta pentru a pleca de aglomerația din orașul păstorit de Boc, și pentru a avea mai multă liniște.

Și ce ar mai trebui să știe Emil Boc, este că în zona metropolitană nu prea există licee. Și exemplele pot continua.

Discriminarea pozitivă practicată de Emil Boc

Doar un singur exemplu vă oferim pentru a vedea că oamenii care locuiesc în zona metropolitană Cluj, sunt discriminați, față de cei care locuiesc în oraș.

De exemplu, programul ”Vinerea verde”, aplicat de Compania de Transport Cluj, nu se aplică și la oamenii care locuiesc în comunele din zona metropolitană. Asta în timp ce toți ceilalți locuitori ai municipiului Cluj Napoca, circulă pe gratis cu toate mijloacele de transport ale CTP.

Ce a spus Emil Boc

Primarul Emil Boc i-a acuzat pe primarii din zona metropolitană că nu au construit suficiente școli, și astfel se aglomerează Cluj-Napoca. 

”Să facă școală acolo! Să-și construiască școli, să nu fie nevoiți copiii să vină la școală la Cluj-Napoca. Populația Clujului a rămas aceeași, am construit echivalentul la 5 școli, noi ne-am făcut datoria. Prima condiție este să duci copilul la școală cât mai aproape de casă, lucru care nu s-a respectat în zona metropolitană. Nu sunt de condamnați părinții pentru că vor ce e mai bun pentru copiii lor, condamnabil este că nu s-au făcut școli, creșe și grădinițe în zona metropolitană. Noi nu ne oprim, am triplat locul în creșe, mai construim și altele, la fel și la școli. Construim în Bună Ziua, Borhanci, facem pe baza unui plan organizat. Iar în materie de infrastructură, am făcut centura Vâlcele – Apahida, am prelungit B-dul. Muncii. Acum am trecut la nivelul următor, centura metropolitană, metrou, tren metropolitan, pasajul de la Tăietura Turcului. Am înțeles direcția în care merge Clujul, trebuie să le promovăm noi în locul Guvernului și am ajuns la etapele de finanțare, la licitație”, a declarat edilul Emil Boc, la o emisiune radio.

Numai că centura Vâlcele – Apahida nu a fost construită de Primăria Cluj Napoca, ci de Ministerul Transporturilor, trenul metropolitan nu funcționează, iar despre pasajul de la Tăietura Turcului și de metrou, par niște proiecte departe de orice moment predictibil.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *