,

De pe plaja din Dubai, Alin Tișe a primit un șoc! A fost atacat de hackeri

Posted by

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost spart de hackeri, iac acum se cer despăgubiri pentru a debloca baza de date a instituției care a intrat pe mâna infractorilor.

Toate astea se petrec, spun surse avizate din interiorul Consiliului Județean Cluj, în timp ce președintele acestei instituții se află în vacanță în Dubai.

”Toate fișierele au fost encriptate și un backup al site-ului a fost salvat. Dacă vreți ca baza de date și fișierele site-ului să nu ajungă public, pe internet, aveți de plătit o sumă. Aveți timp până la ora 19.00, în caz contrar, baza de date și toate fișierele vor fi publice! Trimiteți 100 de dolari sua în bitcoin la adresa următoare”, se arată în mesajul hackerilor.

Pentru că nu au avut soluții, informaticienii angajați la Consiliul Județean Cluj au oprit atacul hackerilor prin suspendarea domeniului. Serverul pe care cei de la CJ Cluj țin site-ul nu a mai fost sigur, așa ca s-a tăiat legătură de la rădăcină.

Conform unor surse, în Consiliul Județean Cluj erau angajați care au plâns joi, de teamă că își vor pierde locurile de munca. Amuzant este și că în 2021 erau protocoale din site neparolate, astfel ca hackerii și-au făcut de cap.

Cazul a fostd eja semnalat la DIICOT care a început o anchetă.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *