Debutul unui nou an universitar a ridicat prețurile la chirii. Garsonierele din Cluj, cele mai scumpe din România

Posted by

Noul an universitar 2023-2024 în Cluj-Napoca a adus prețuri mai mari la chirii, orașul de de pe Someș a ajuns din urmă de București în ceea ce privește tarifele cerute de proprietari pentru închirierea apartamentelor.

Chiriile cerute pentru apartamentele din cele mai mari șase orașe ale țării au continuat să crească în septembrie, pe fondul unei oferte tot mai scăzute și a unei cereri stimulate de revenirea studenților la Cluj pentru un nou an universitar.

Cele mai scumpe garsoniere din România sunt la Cluj-Napoca

Potrivit unei platforme imobiliare, Bucureștiul a înregistrat un avans semnificativ, prețurile ajungându-le din urmă pe cele din Cluj-Napoca, oraș considerat până acum cel mai scump pentru chiriași.

Cluj-Napoca este, în momentul de față, cel mai scump oraș din țară pentru cei care își doresc să închirieze o garsonieră. Chiria medie practicată pe plan local este de 330 euro/lună. În 2023, chiriile solicitate pentru garsonierele din Cluj-Napoca s-au majorat cu 12%, potrivit imobiliare.ro.

Pentru un apartament cu 2 camere chiriașii trebuie să își aloce, în medie, un buget de 500 euro/lună, la egalitate cu cel necesar pentru o astfel de imobil în București. În cazul acestui tip de locuințe, proprietarii au scumpit chiriile cu aproape 16% de la începutul anului și până la mijlocul lunii în curs.

În Cluj-Napoca, un avans important s-a putut sesiza, de la o lună la alta, în cazul apartamentelor cu 3 camere. Dacă în august o astfel de locuință putea fi închiriată cu 600 euro, în prezent chiria a ajuns la 650 euro/lună.

De menționat este și faptul că, pe parcursul lui 2023, chiriile apartamentelor cu 3 camere au crescut tot cu aproape 16%, mai arată sursa citată.

Cele mai căutate locuințe au fost, în septembrie, cele situate în imobilele aflate în zona Mărăști. Acestea au fost urmate de proprietățile din zonele Gheorgheni și Zorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *