Dej-ul rămâne un focar de coronavirus! 11 cazuri noi în județul Cluj, din care 8 sunt din Dej

Posted by

După câteva zile de acalmie, în care numărul cazurile de infectări noi a fost zero sau spre zero, de miercuri și până joi, la nivelul județului Cluj au fost depistate 11 cazuri noi.

Potrivit unor informații oficiale de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, opt din cele 11 cazuri noi, sunt din zona municipiului Dej. ”Sunt oameni care au avut simptome și au venit la medic pentru un control. Aveau simptome de tuse seacă, dureri de cap și temperatură. Au fost testați și au ieșit pozitiv. Opt cazuri sunt din zona Dej, nu sunt romi din comunitățile de romi, dacă asta întrebați”, a spus un oficial al DSP.

În aceste opt cazuri autoritățile demarat deja anchete epidemiologice pentru a vedea cu cine au intrat în contact, pentru a se dispune măsuri de izolare la domiciliu a contacților, pentru a evita răspândirea comunitară.

Celelalte trei cazuri provin din diferite localități din județul Cluj. Toate cele 11 persoane confirmate pozitiv au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *