,

Deputat clujean acuzat de trafic de influență! Acuzații grave de la tribuna Parlamentului

Posted by

Dezbaterile de ieri, din Parlamentul României, i-au adus deputatului USR de Cluj, o serie de acuzații fără precedent, din partea unui alt deputat, membru al Partidului Național Liberal.

Mai pe românește, Ungureanu a fost acuzat de trafic de influență, o infracțiune din Codul Penal, pedepsită cu ani grei de închisoare, de către deputatul liberal de Alba, Florin Roman.

Totul a degenerat după ce Emanuel Ungureanu a luat cuvântul de la tribuna Camerei Deputaților. „DNA să spună cine din PNL a făcut trafic de influență ca la Spitalul Câmpeni din Alba să fie pus un manager care la studii avea pus școala vieții și era ospătar de meserie. Sunt numiri politice făcute de PNL la Deva sau Piatra Neamț, unde au pus în timpul pandemiei, macabru, un manager șef de pompe funebre. Ce poate fi mai mizerabil decât să vorbești de depolitizarea sistemului sanitar și tu să faci așa ceva? Golănie mai mare decât face PNL în această perioadă și nu credeam că voi spune asta în viața mea, nu am văzut nici la PSD. Zilele astea am trimis la DNA mai multi PNL-iști să vedem acolo cât de complice e aceasta guvernare care s-a vrut în antiteza cu PSD și o să facem într-o lună recensământul managerilor numiți de voi doar ca să vă mufați la banul public exact ca PSD-iștii pe care i-ați schimbat din funcție. Să vă fie rușine. Vă spun, vin dosarele penale pentru voi”, a spus Emanuel Ungureanu.

Pornind de la acest discurs, deputatul PNL de Alba, Florin Roman, una dintre vocile importante ale partidului, l-a acuzat pe Ungureanu de trafic de influență. „Sper să devină și el client al DNA pentru că oamenii noi cu năravuri vechi trebuie să dea socoteală și să știe că atunci când te duci la ministru să faci trafic de influență să numești oameni în Consiliul de Administrație la Spitalul Cluj sau aștepți miniștri să iasă de la ora Guvernului să faci trafic de influență pe transplant, nu-mi vorbiți mie de golănie. Nu vă mai dați ca sunteți imaculat, ca nu sunteți. Sper ca miniștrii să fie chemați să fie întrebați cine face trafic de influență pe lângă ei plecând de la numiri la….”

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a întrerupt discursul lui Roman și i-a transmis să se adreseze institituțiilor autorizate să descopere actele penale comise de anumite persoane. ”„Dle Roman, dacă dețineți informații concrete puneți-le la dispoziția autorităților, altfel e penal”, a comentat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *