Deputatul independent Adrian Dohotaru susține redeschiderea curților școlilor

Posted by

Deputatul independent Adrian Dohotaru readuce în atenția opiniei publice subiectul redeschiderii curților școlilor pentru copii.

„În loc de posibile restricții in parcuri din cauza epidemiei, aș mai deschide și toate curțile de școli din țară ca să avem mai mult spațiu de joacă și astfel să nu existe probleme de înghesuială la locurile de joacă. Suntem patru tați și un bunic în curtea școlii, cu nouă copii și avem spațiu berechet.

E una din zecile de curți deschise la Cluj bătând la cap Primaria ani de zile. Alergăm unii după alții, ridicăm un zmeu, jucăm baschet și fotbal, ne dăm cu bița și punem de-o prinsea.

Îmi amintește de vacanțele mele din anii 1990. Câteva probleme: mulți directori nu deschid școlile nerespectând HCL care le deschide, curțile au nevoie de investiții mari pentru a le face cât mai prietenoase pentru copii și oamenii din cartier, după pandemie aș investi în sport de masă cu copii antrenați gratuit pe cât mai multe ramuri sportive în astfel de curți”, a declarat Dohotaru.

Încă din 2017, Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Cluj au cerut tuturor unităţilor de învăţământ să deschidă terenurile de sport din curţile şcolilor pentru elevi pe perioada vacanţei de vară, zilnic, între orele 10-20.

„Acel spațiu este al comunității noastre, nu este privat, este modernizat din bani publici. Curtea școlii nu a fost modernizată din banii directorului, ci din banii clujenilor. Aceste spații publice trebuie utilizate de către elevi, să facă mișcare, mai ales că avem cea mai mare rată a obezității din Uniunea Europeană la adolescenți!”, a declarat Emil Boc, în vara anului trecut.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *