Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu este în stare de șoc! Soția lui a suferit o grea pierdere

Posted by

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Loredana Ungureanu, conferențiar universitar și soție a deputatului USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, candidat fără nicio șansă la Primăria Cluj Napoca, a pierdut procesul intentat Spitalului Clinic Universitar Cluj. Acest proces a avut o miză importantă pentru Loredana Ungureanu, și anume integrarea sa clinică la Secția de Dermatologie, a Spitalului Județean Cluj.

”Admite excepţia de inadmisibilitate a excepţiei de nelegalitate a adresei M. S. – D. M. S. S. nr. SP 12635/53816/3.10.2019. Respinge ca inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de către reclamantă. Admite excepţia inadmisibilită?ii acţiunii invocată de pârâtul M. S. Respinge acţiunea formulată de reclamanta Ungureanu Loredana în contradictoriu cu pârâtul Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj ca nefondată, iar în contradictoriu cu pârâtul M. S. ca inadmisibilă. Obligă pe reclamantă să plătească pârâtului S.C.J.U. CLUJ-NAPOCA suma de 5.000 lei cheltuieli de judecată parţiale. Cu recurs în termen de 15 zile care se depune, sub sancțiunea nulităţii, la Curtea de Apel Cluj. Pronunţată în ședință publică azi 30.07.2020”, se arată în soluția pe scurt.

S-a judecat pentru un post în spital

În instanță, Loredana Ungureanu a arătat că încă din octombrie 2013 a formulat prima cerere de integrare clinică, iar alte cereri în acest sens au fost înregistrate în anii următori. Cerera formulată de soția deputatului a fost refuzată având în vedere inexistența posturilor vacante, refuz despre care Loredana Ungureanu spune că este ”nesustenabil”, arată Gazeta de Cluj.

Soția deputatului USR consideră că muncă prestată de ea ”este deosebit de importantă pentru bunul mers al secției”.

De cealaltă parte, avocatul ce a reprezentat în instanță Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a arătat că, într-adevăr cadrele didactice UMF Cluj beneficiază de această integrare clinică, însă în limita posturile vacante și bugetate. Având în vedere că nu există un post vacant, cererea doamnei Ungureanu a fost respinsă. Potrivit datelor de la dosar, cazul soției deputatului USR nu este singular, existând încă patru cazuri care nu sunt integrate.
”După încetarea contractului de muncă, Loredana Ungureanu a susținut în mai multe rânduri ca Spitalul Clinic Județean de Urgență să aprobe integrarea clinică a acesteia în cadrul secției de Dermatovenerologie, motivat de calitatea acesteia de cadru universitar în cadrul UMF Cluj în temeiul prevederilor Ordinului Ministerului Sănătății nr. 869/2015 care prevede ca personalul didactic medico-farmaceutic de la cadrele/disciplinele care funcționează în unitățile sanitare beneficiază de încadrare prin cumul de funcții cu jumătate de normă în respectiva unitate sanitară, în limita posturilor normate, vacante, bugetate, existente de funcții ale acestora. Am arătat faptul că în conformitate cu procesul-verbal din 2017 al Consiliului de Administrație, solicitarea a fost respinsă deoarece în statul de funcții al Secției Clinice Dermatovenerologie nu există post vacant, normat și bugetat”, arată Spitalul de Urgență, prin avocat.

Ulterior acestui răspuns negativ, Loredana Ungureanu a formulat în decembrie 2018 o plângere prealabilă în care a solicitat din nou aprobarea integrării clinice, însă Spitalul Clinic de Urgență a menținut respingerea cererii, deoarece situație posturilor la nivelul spitalului nu s-a schimbat, neexistând posturi vacante care să permită integrarea clinică a doamnei Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *