Acasă EVENIMENTE Derapajul verbal al lui Alin Tișe, sancționat de USR Cluj. Liderul CJ...

Derapajul verbal al lui Alin Tișe, sancționat de USR Cluj. Liderul CJ Cluj a fost reclamat la CNCD pentru că a jignit un consilier județean și l-a făcut „autist”

0

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost reclamat la CNCD pentru discriminare de către USR Cluj pentru că a jignit un consilier județean în timpul ședinței extraordinare din 14 iunie, făcându-l „autist”, cu conotație negativă.

USR a solicitat și penalizarea lui Alin Tișe cu o amendă de 100.000 lei, precum și publicarea în presa locală a unui rezumat al hotărârii Consiliului de Constatare a Discriminării.

„Am crezut că doar colegul dumneavoastră care a plecat este autist și cântă după ureche, dar văd că și dumneavoastră cântați după ureche” au fost cuvintele președintelui CJ Cluj.

USR a anunțat de atunci că va urma pașii pentru sancționarea acestui derapaj așa că am formulat plângere la Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării față de Președintele Consiliului Județean Cluj, dl. Alin Tișe, pentru utilizarea apelativului de „autiști” la adresa consilierilor județeni.

Solicităm amendarea cu amendă orientată spre maximul special, adică 100.000 lei și publicarea în mass-media locală a unui rezumat al hotărârii consiliului de constatare a discriminării.

Derapajele verbale ale dlui Alin Tișe din ședințele Consiliului Județean pot fi constatate de către cetățeni, ședințele fiind publice, însă există anumite limite peste care nicio persoană, indiferent de funcția pe care o ocupă vremelnic nu ar trebui să treacă, iar dacă trece, trebuie să existe consecințe. Discriminarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist prin adresarea altor persoane, cu titlu de jignire, cu referire la acest diagnostic, este un episod regretabil în administrația locală clujeană, condusă de PNL”, se arată într-un comunicat remis presei de USR Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.