,

Descinderi ale mascaților în Cluj-Napoca și Oradea. Tineri cercetați după ce au vandalizat cu grafitti mai multe trenuri

Posted by

Mai mulți tineri sunt cercetați de poliție după ce au vandalizat mai multe trenuri de călători și de marfă aflate în circulație, desenând pe ele grafitti-uri, iar polițiștii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj Napoca – Biroul de Investigaţii Criminale îi cercetează pentru infracţiunea de distrugere. Tinerii sunt din municipiile Oradea şi Cluj Napoca, iar anchetatorii au efectuat patru percheziții.

„Activitatea infracţională a persoanelor a fost documentată în perioada mai 2021 – februarie 2023, în mai multe dosare penale în care sunt vizate persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, cu suportul de specialitate a Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Cluj Napoca”, informează, duminică, printr-un comunicat, Poliţia Transporturi. În urma percheziţiilor desfăşurate, cei patru tineri au fost conduşi la sediul unităţilor de poliţie, în vederea audierilor.

„Prejudiciul total în aceste cauze este de peste 250.000 de lei, iar pentru îndepărtarea desenelor şi rescrierea numerelor de identificare şi a datelor necesare pentru exploatarea vagoanelor în conformitate cu legislaţia de specialitate în vigoare a fost necesară retragerea din circulaţie a vagoanelor respective„, precizează Poliţia.

Tot luna aceasta, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţe Transporturi Timişoara – Biroul de Investigare a Fraudelor au identificat două persoane fizice autorizate care vindeau haine şi încălţăminte contrafăcute şi purtând însemnele mai multor mărci înregistrate. Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 146 de perechi încălţăminte, 207 bluze, 145 de pantaloni şi 10 geci, în valoare de aproximativ 93.000 de lei.

Bilanțul Poliției de Transporturi

Bilanţul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii de la transporturi perioada 10 – 16 martie arată că au fost făcute verificări în 164 de staţii şi triaje de cale ferată şi 533 de trenuri de călători, au fost legitimate 1.044 de persoane, fiind aplicate 293 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 78.310 lei.

În timpul acestor acţiuni au fost depistaţi şase persoane date în urmărire, 11 minori lipsiţi de supraveghere şi trei cerşetori, fiind verificate 25 de obiective de pază şi 2 agenţi economici.

De asemenea, au fost controlate 33 de autovehicule, verificate 26 de nave/ambarcaţiuni şi 29 de permise de pescuit, reţinute 3 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizate articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte în valoare de 93.000 de lei.

Poliţiştii au constatat 50 de infracţiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 64 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *