,

Deși pandemia de coronavirus face ravagii, Boc vrea ca școala să înceapă la 15 septembrie

Posted by

Invitat în platoul unei televiziuni naționale de știri, primarul Clujului vrea ca toți elevii să înceapă școala, începând cu data de 15 septembrie.

În timp ce România nu poate asigura banalele măști de protecție pentru persoanele sărace sau pentru copii, primarul Clujului s-a trezit vorbind și a emis o idee genială: toții copii să înceapă școala începând cu data de 15 septembrie 2020.

În loc să vorbească despre problemele serioase ale orașului, despre faptul că școlile nu sunt pregătite să înceapă cursurile nici în sistem online și asta pentru peste 60 la sută dintre copii nu au tablete, Emil Boc ne informează că orașul Cluj Napoca este la un pas să câștige premiul Capitala Europeană a Inovării.

”Școala trebuie să înceapă în 15 septembrie. Numai în cazuri neprevăzute poate fi altfel, dar azi, așa cum arată lucrurile, părinții au nevoie de predictibilitate, profesorii au nevoie de predictibilitate și noi avem nevoie de educație. Degeaba amânăm până în 1 octombrie pentru că nu facem decât ca la noi la români să le mai dăm o șansă de amânare. Aceste lucruri sunt stabilite să trebuie făcute până în 15 septembrie. La Cluj eu am o dublă obligație. Clujul este pe primul loc la evaluarea națională și la bacalaureat, iar azi Clujul a intrat în etapa finală în competiția de Capitală Europeană a Inovării. Dacă se agravează situația acționăm ca atare, dar dacă nu pornim școala. Am făcut ședință în 3 august ca să nu îmi spună mie directorii și profesorii că nu au avut bani. Au bani din 3 august și au timp să cumpere laptopuri, căști, tablete și echipamentele necesare pentru a desfășura învățământul și în format online. Dacă reușim să mergem la școală, nu e nicio problemă pentru că oricum avem nevoie de echipamentele digitale pentru că generația actuală este digitală”, a declarat primarul Emil Boc.

Acesta a mai spus că primăriile nu pot aștepta cu mâna întinsă la Guvern să primească bani, ci trebuie să se descurce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *