,

Deținătorii de armament din comunele clujene Țaga și Sic, luați în vizor de polițiști

Posted by

Poliția Română cu sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și a jandarmilor, au desfășurat o acțiune cu efective mărite în comunele clujene Țaga și Sic.

„La data de 21 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla și ai Secției 7 Poliție Rurală Gherla, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și a Inspectoratului de Jandarmi Cluj, au desfășurat o acțiune cu efective mărite în comunele Țaga și Sic”, precizează IPJ Cluj.

Acțiunea a avut loc pentru prevenirea și combaterea faptelor de natura contravențională și penală, verificarea persoanelor care dețin arme, dar și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 100 de persoane și au fost verificate 54 de vehicule. De asemenea, au fost verificate 8 societăți comerciale. Polițiștii au aplicat un număr de 38 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, pentru nerespectarea normelor privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, conform Legii 12/1990. Alte 22 de sancțiuni au fost aplicate participanților la trafic, fiind reținute 2 permise de conducere, conform OUG 195/2020R.

În urma verificărilor efectuate la domiciliul unui bărbat din comuna Țaga, deținător legal de armament, s-a constatat că acesta nu păstra arma în mod corespunzător, motiv pentru care, bărbatul a fost sancționat contravenționale conform Legii 295/2004. Totodată, bărbatului i-a fost anulat dreptul de port și folosire armă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *