,

DEZASTRU la Simularea la BAC 2024. 40% au căzut la Limba română

Posted by

DEZASTRU la Simularea la BAC 2024. Ministerul Educației a oferit în 15 martie rezultatele pentru simularea de bacalaureat 2024, iar cifrele sunt dezastruoase și alarmante.

DEZASTRU la Simularea la BAC 2024
DEZASTRU la Simularea la BAC 2024

Potrivit rezultatelor, doar 6 din 10 elevi ar fi trecut bacalaureatul.

În perioada 4-7 martie, elevii din România din anii terminali de liceu au avut de dat simularea probelor scrise. Potrivit datelor transmise de către Ministerul Educației, au fost implicați în procesul de evaluare 13.897 de profesori evaluatori, dintre care: 3.909 la Limba română, 4.459 la matematică și istorie, 264 la limba maternă și 5.265 pentru disciplina la alegere.

Simularea de bacalaureat a fost susținută în peste 1.320 de centre de examen, respectiv licee. În premieră, lucrările au fost scanate, securizate și încărcate ulterior pe platformele electronice de cei peste 10.000 de profesori asistenți. Ulterior, cadrele didactice au avut sarcina de a le corecta, trezindu-se și cu 70 de lucrări odată!

40% dintre elevi au picat la limba română

Conform datelor publicate de către Ministerul Educației, doar 60,13% dintre elevi au reușit să promoveze la proba scrisă pentru Limba și Literatura Română. Abia 0,02%, respectiv 22 de elevi.

La matematică și istorie, 64,12% dintre candidați au reușit să obțină note mai mari sau egale cu 5. Doar 0,53% au luat note de 10, respectiv 663 de elevi, care merită aplauze. Paradoxal, se pare că liceenii au iubit mai mult cea de-a doua probă obligatorie decât propria lor limbă.

Cea de-a treia probă, disciplina la alegere a profilului și a specializării, au luat note de trecere 64,75% dintre elevi, la simularea de bacalaureat 2024. Note de 10 au fost 560.

Unii elevi, cei care nu au limba română ca limbă maternă, au susținut și proba E.b., în limba lor. Au reușit să ia note mai mici sau egale cu 5 nu mai puțin de 84,08% și 0,12% au luat 10, respectiv 8 copii.

Când se anunță rezultatele

Elevii din România vor putea vedea ce rezultate au luat la simularea de bacalaureat abia pe data de 20 martie. Ulterior, vor fi organizate ședințe cu părinții în fiecare liceu, pentru a lua la cunoștință care este situația pentru fiecare copil în parte.

„Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului național de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educației inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București până cel târziu marți, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învățământ cel târziu până pe 20 martie 2024

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”, a transmis Ministerul Educației, pe edu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *