Acasă EVENIMENTE Dezastru pentru doi milionari discreți ai Clujului. În câteva ore au pierdut...

Dezastru pentru doi milionari discreți ai Clujului. În câteva ore au pierdut milioane de euro

0

Incendiul de la restaurantul de pe Aleea Durgău, din Turda, le-a făcut fraților Teofil și Simion Mureșan, patronii de la Electrogrup, o pagubă de câteva milioane de euro.

Pe lângă restaurantul care a ars și care se afla la câțiva pași de intrarea în Salina Turda, frații Mureșan au pierdut și grajdurile, unde au investit, după propriile afirmații peste două milioane de euro. Pe lista pierderilor se mai adaugă și alte spații de cazare.

 

Potrivit pompierilor care sunt la fața locului, grajdurile de la Salina Equines, care se aflau în imediata apropiere a restaurantului au ars în totalitate.

”Caii au fost salvați. Am înțeles că erau foarte valoroși dar pe când echipajele noastre au ajuns la fața locului, caii erau afară și duși în locuri sigure. Grajdurile au ars. Erau aproape lipite de clădirea în care era restaraurantul și care a ars în întregime”, ne-a comunicat un pompieri de la ISU Cluj.

Investiție de două milioane de euro

Investiuția la Centrul de Echitație Salina Equinesa costat douăâ milioane de euro. Informația ne este oferită chiar de Simion Mureșan.

Acest centru oferă servicii de echitație – în cele două manejuri exterioare, cu o suprafață de 4000 mp, respectiv 1100 mp și în cel acoperit, de 800 mp -, funcționând și ca pensiune pentru aproximativ 50 de cai. Centrul s-a născut din pasiunea pentru cai și un stil de viață mai sănătos, mai echilibrat.

“Ne dorim să promovăm un stil de viață sănătos, în care să includem timp petrecut în natură, alături de animale. Echitația e pentru toți: mici și mari, putem învăța din interacțiunea cu calul despre calm,  forță interioară, leadership”, a spus investitorul Simion Mureșan.

La centrul de echitație de la Salina Turda au loc în fiecare an mai multe competiții sportiver de profil.

Clădirile sunt complet distruse

ISU Cluj a comunicat că cele două clădiri au fost complet distruse de flăcări.

Flăcările au fost lichidate după mai bine de două ore de eforturi susținute ale pompierilor.

”În aceste momente se mai acționează pentru stingere a focarelor mocnite și decopertare tablei acoperișului, având în vedere că structura din lemn de susținere a acesteia a fost afectată în totalitate de incendiu”, au comunicat cei de la ISU Cluj.

A fost distrus în totalitate un imobil în care funcționa un restaurant, spații de cazare și grajduri pentru cai.

”Personalul de pe locul de muncă au evacuat, până la sosirea pompierilor, persoanele cazate și caii din secțiunea destinată pentru găzduirea acestora. Până în prezent nu au fost persoane care să solicite consult medical”, au mai precizat cei de la ISU Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.