Dezvăluirile din interiorul OPC Cluj continuă. Un comisar acuză starea de teroare psihică: ”Ești zero barat pentru mine”

Posted by

Foaia Transilvană continuă seria de dezvăluiri cu abuzurile din interiorul OPC Cluj. Dezvăluirile din interiorul OPC Cluj continuă.

Un comisar OPC a dat instituția în judecată, și pe comisarul șef adjunct Dan Mircea Radu. Motivul este legat de anularea unei sancțiuni disciplinare.

Mircea Radu șeful OPC Cluj
Mircea Radu șeful OPC Cluj

Kinga Constantin a descris în cererea de chemare în judecată anumite episoade din care rezultă că în OPC Cluj, anumite instituții sunt ”protejate.

”Într-una din dăți, am semnalat o problemă gravă în cadrul magazinului Auchan de pe strada Slănic, din Cluj Napoca. Produsele din vitrina frigorifică aveau 12,3 grade. Singura măsură care s-a dispus atunci ca să «nu îi facem probleme lui Mircea Radu» a fost repararea vitrinii frigorifice. Fără a lua nicio altă măsură altfel cum s-ar fi impus”, a scris Kinga Constantin.

”Ești zero barat pentru mine”

Activitatea comisarului Kinga Constantin s-a derulat într-o teroare continuă. Cel puțin asta rezultă din cererea de chemare în judecată depusă la Tribunalul Cluj.

Un alt episod este descris de comisarul OPC. S-a ajuns până acolo încât acesta să depună plângere penală împotriva CSA Mircea Radu.

”În data de 6.12.2022, subsemnata am înregistrat plângere penală împotriva CSA Mircea Dan Radu pentru săvârșirea infracțiunilor de hărțuire și discriminare la locul de muncă. În aceeași zi, sentimentul de teamă pe care l-am avut pe tot parcursul zilei de muncă a atins cel mai puternic nivel de până atunci. Colega Alina Butaș spunându-mi expres «ești un zero barat pentru mine și pleacă naibii odată din instituție»”, se mai arată în cererea de chemare în judecată depusă la Tribunalul Cluj.

Alte acuzații. Dezvăluirile din interiorul OPC Cluj continuă

Kinga Constantin a mai descris un alt episod tensionat care avusese loc în data de 5 decembrie 2022.

Atunci spune ea, ”CSA Mircea Dan Radu și colega Fodor Mărioara s-au purtat extrem de urât”. Din acest motiv, mai susține comisarul OPC, a cedat și și-a sunat soțul care a venit la instituție.

”Acesta mă văzuse în repetate rânduri plângând din cauza serviciului și a modului în care se comporta în special CSA Mircea Dan Radu, și vrând în mod evident să
îmi ofere sprijin și suport, ținând cont de hărțuirea continuă al cărei subiect eram. CSA Mircea Dan Radu a chemat poliția – deși în mod evident, nu era cazul – și ulterior a pus toți colegii să trimită ”un punct de vedere” cu privire la această situație. Sugerând totodată și care ar trebui să fie răspunsul”, a mai scris Dan Radu.

Mircea Radu: ”I s-a dat tot concursul”

De cealaltă parte, comisarul șef adjunct al OPC Cluj, Mircea Radu și-a spus și el punctul de vedere.

Foaia Transilvană l-a contactat pentru a afla ce se întâmplă în interiorul OPC Cluj. Este foarte ciudat faptul că un angajat proaspăt angajat se plânge de un climat de teroare.

De asemenea, la fel de ciudat este și faptul că într-un termen foarte scurt, Kinga Constantin a ajuns de nouă ori în fața comisiei de disciplină. În cele 15 luni scurse de la momentul angajării la OPC Cluj, comisarul Kinga Constantin a fost detașat și la București. Aici, însă nimeni nu i-a făcut o sesizare și nimeni nu s-a plâns că ar avea un comportament inadecvat.

”I s-a dat tot concursul. Ea a început să fie aibă o stare de tensiune cu mai mulți colegi. Are un limbaj care depășește cu mult o funcție publică. Este adevărat că foarte repede s-a ajuns la escaladarea tensiunii. Am stat de vorbă cu ea, și am încercat să rezolvăm situația. Ea a avut nouă comisii de disciplină, din care șase sesizări am făcut eu și două Rus Lucian. Sesizările privesc foarte multe fapte care nu au legătură cu fișa postului, cum ar fi lipsire nemotivată de la locul de muncă”, a explicat Mircea Radu.

A fost destituită, apoi i s-a anulat sancțiunea și iar destituită

În scurta perioadă petrecută la OPC Cluj, Kinga Constantin a fost destituită din funcție de două ori. Prima oară i s-a anulat sancțiunea.

”În prima fază s-a dispus destituirea din funcție. Apoi, comisia de disciplină a fost desființată. A fost sancționată din nou cu reducerea salariul. Nu mai e comisar din luna februarie 2024. În 2022, în decembrie, i-am făcut și eu o plângere penală în decembrie 2022”, a mai spus Mircea Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *