DIGI a donat către mai multe spitale din ţară echipamente medicale de peste 1,6 milioane de euro şi un laborator de testare RealTime PCR

Posted by

Grupul Digi a anunţat miercuri că va dona 60 de kit-uri de ventilare mecanică a pacienţilor infectaţi cu COVID-19 către Ministerul Sănătăţii şi către primăriile din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Oradea şi Timişoara, De asemenea, a achiziţionat şi echipamente pentru două laboratoare de testare COVID-19 prin metoda Real Time PCR, fiecare în valoare de peste 300.000 lei, scrie NEWS.ro.

Unul dintre echipamente a fost donat, împreună cu un set de teste, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, iar cel de-al doilea va fi pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii, în cadrul unui parteneriat cu un centru de diagnostic şi tratament din Bucureşti.

”Grupul Digi va dona către Ministerul Sănătăţii şi municipalităţile din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Oradea şi Timişoara, 60 de kituri pentru ventilare mecanică, indispensabile în tratamentul cazurilor critice de COVID-19, aflate la terapie intensivă. Acestea includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, monitoare, ecografe, paturi. Echipamentele, care au fost achiziţionate de către Digi România direct de la producătorul de top MindRay, precum şi celelalte accesorii, au o valoare totală de peste 1,6 milioane EUR şi vor ajunge în România în etape, pe parcursul lunilor mai şi iunie 2020”, transmite compania într-un comunicat.

Repartiţia acestor kit-uri se va realiza altfel: 16 vor fi donate instituţiilor medicale din Bucureşti, la propunerea Ministerului Sănătăţii şi a Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, câte 10 pentru municipalităţile din Oradea şi Timişoara, câte 8 pentru municipalităţile din Braşov, Constanţa şi Craiova. Punerea la dispoziţia municipalităţilor se va realiza în etape, pe baza programului de livrări comunicat de către furnizor, începând cu perioada estimată 11-15 mai 2020, când vor fi distribuite primele 10 ventilatoare (câte 2 la Bucureşti şi Timişoara, 3 la Oradea, câte unul în Braşov, Constanţa şi Craiova).

Suplimentar, pentru a susţine efortul autorităţilor de creştere a capacităţii de testare COVID-19 în România, la sfârşitul lunii aprilie, grupul Digi a finalizat achiziţionarea echipamentelor de extracţie ARN şi RealTime PCR (inclusiv accesoriile) şi a unui număr de 2.000 de kit-uri de testare pentru două laboratoare, în valoare totală de peste 730.000 lei. Un laborator şi 500 de teste au fost donate, la sfârşitul lunii aprilie, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Cel de-al doilea kit şi restul testelor vor fi utilizate în cadrul unui parteneriat cu Centrul de Diagnostic şi Tratament Provita din Bucureşti, pentru testarea populaţiei, pe baza nevoilor Ministerului Sănătăţii.

”Donaţia face parte din efortul grupului Digi de a ajuta comunitatea din România să fie mai pregătită în faţa pandemiei generate de virusul SARS-COV-2, achiziţia şi plata echipamentelor esenţiale fiind realizate în luna martie. Această acţiune de responsabilitate socială a fost precedată de măsurile interne adoptate sub deviza #amgrijă, în lunile martie şi aprilie, pentru protecţia clienţilor şi angajaţilor, prin achiziţia de echipamente de protecţie şi dezinfectanţi: 700.000 mănuşi, 363.000 măşti, 15.000 viziere, 8.400 ochelari de protecţie, 5.300 recipiente cu dezinfectant, 70.500 recipiente cu alcool sanitar”, precizează Grupul Digi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *