, ,

DIICOT Cluj a suferit o mare înfrângere. Cine sunt cei unsprezece traficanți de droguri din Turda, duși la arestare și de ce au fost eliberați

Posted by

Tribunalul Cluj a dispus în cursul zilei de joi, punerea în libertate a nouă persoane din Turda, acuzate de trafic de droguri și manipulare de stupefiante.

DIICOT a cerut arestarea a unsprezece persoane din Turda, Câmpia Turzii și comuna Mihai Viteazu, pentru trafic de droguri.

Procurorii DIICOT susțin că au probe împotriva lui Adrian Mircea Chiorean, Cătălin Marius Chiorean, Cristian Paul Mureșan, Gheorghe Nicolae Petric, Ciprian Adrian Șușman, Alexandru Radu Chiorean, George Chiorean, Laurențiu Alexandru Suciu, Ionuș Vasile Bogătean, Cozmin Marcel Jucan și Daniel Ionel Bondor.

La finalul procesului, judecătorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj a dispus arestarea doar a lui Mircea Adrian Chiorean, închis în prezent în penitenciar, în baza unui alt mandat de arestare.

Restul persoanelor acuzate au fost eliberate și plasate sub control judiciar.

Ce spune DIICOT

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca efectuează 36 de percheziții domiciliare în municipiile Turda, Câmpia Turzii și comuna Mihai Viteazu, județul Cluj și în județul Maramureș. 

Dosarul penal se referă la comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deţinere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu, precum și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În cadrul acțiunii sunt puse în aplicare 17 mandate de aducere.

Acuzații banale sau traficanți grei

Surse judiciare ne-au declarat că unele dintre persoanele pentru care s-a cerut arestarea erau acuzate că asupra lor, sau la percheziții s-au găsit trei grame de substanțe interzise.

Aceleași surse ne-au precizat că asupra altor persoane acuzate de trafic de droguri s-au descoperit cantități mari, de ordinul sutelor de grame.

Unii dintre suspecți au început să afișeze o viață de lux, deși ei nu au un loc stabil de muncă.

”Dacă va uitați pe conturile lor de facebook veți putea să vedeți mașini scumpe sau iachturi. De unde banii ăștia când ei toată viața loc nu au muncit o zi cu carte de muncă”, ne-a spus un locuitor din Turda.

 

Un răspuns

  1. Avatar Calin
    Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *