,

Directorul DRDP Cluj citat la Judecătorie. Acuzat de delapidarea instituției pe care o conduce. Interceptare

Posted by

Eugen Cecan este directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, din subordinea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca au decis să îl trimită pe Cecan în judecată pentru comiterea infracțiunii de delapidare. Dosarul se află în faza de Cameră Preliminară la Judecătoria Cluj Napoca unde se discută lucruri care care țin procedură.

Potrivit unor surse judiciare la termenul de azi, de la Judecătoria Cluj Napoca se discută chestiuni importante legate de fondul dosarului. În plus, va fi audiat principalul martor al acuzării, un șofer din cadrul DRDP Cluj, care a fost pus de Cecan să muncească la munca câmpului.

Ar fi interesant de aflat de ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă nu dispune suspendarea din funcție a lui Cecan, pe perioada judecării acestui proces. Deja, în spațiul public au apărut informații că tot mai mulți martori esențiali au fost cumpărați cu funcții în cadrul DRDP Cluj sau cu majorări substanțiale de salarii.

Ce conține dosarul

Dosarul penal se referă la exploatarea unor angajați ai DRDP Cluj, din județele Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș și Sălaj, care au fost aduși la muncă la ferma inculpatului Cecan de la Vultureni. În plus, mai susțin procurorii este vorba și despre folosirea utilajelor Companiei Naționale de Drumuri, în folos propriu.

Rechizitoriul dosarului de delapidare care îl vizează pe Cecan Eugen, are 99 de pagini și se referă la perioada

”Inculpatul Cecan Eugen având funcția de director general al DRDP Cluj, a folosit, în interes personal ori al membrilor familiei, resursele materiale și umane ale unității pe care o conducea, cele mai multe dintre acțiunile de folosire a acestor resurse vizând realizarea de lucrări de curățare a unor terenuri utilizate de Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Așchileu – Vultureni”.

Procurorii clujeni susțin că angajații DRDP Cluj munceau în folosul personal al lui Cecan.

”Numiții Pop Anghel Octavian, Bucur Ioan, Chiș Vasile sau Avram Ioan, angajați pe postul de șoferi la DRDP Cluj erau folosiți constant de către inculpatul Cecan Eugen în vederea efectuării de activități în interes personal. Ori în interesul fermei controlate de fiul său, …, activitățile prestate la/de la fermă, pentru a transporta bunuri sau persoane, participarea la curățarea pășunilor ori deplasarea în localități limitrofe municipiului Cluj Napoca pentru a aduce hrană pentru animalele de la fermă ori adunarea recoltei de porumb”.

De altfel, martorul Pop Anghel Octavian a declarat la anchetă că ”am început să lucrăm la ferma din Vultureni înainte de vara anului 2014, când au fost acolo muncitori de la districtele Zimbor sau alte districte”.

”Mamă nu am ce să fac”

Pentru a vedea întreaga activitate infracțională a inculpatului Cegcan Eugen, directorul DRDP Cluj – CNAIR, procurorii DNA i-au interceptat pe toți cei implicați.

O astfel de interceptare surprinde discuția dintre Avram Ioan, angajat la DRDP Cluj pus la muncă la fermă, și mama acestuia, Kiss Teresia. Angajatul DRDP Cluj îi spune mamei acestuia că nu are ce să facă și trebuie să se lase exploatat, deoarece inculpatul Eugen Cecan, i-a angajat copilul, Eduard Avram, angajat la Compartimentul IT din cadrul DRDP Cluj.

Kiss Teresia: Ești undeva unde nu îi semnal.
Avram Ioan: Da, da, îmi cade semnalu, da.
Kiss Teresia: Da, da, no aseară târziu ai ajuns?
Avram Ioan: Pe la opt jumate.
Kiss Teresia: No poftim, vai de capul meu.
Avram Ioan: Pe la opt jumate.
Kiss Teresia: De la fermă, nu?
Avram Ioan: Cum?
Kiss Teresia: De la fermă?
Avram Ioan: Da, da, am dus oamenii acuma mă duc după ei și mă duc în Maramureș cu ei, îi duc acasă la Târgu Lăpuș.
Kiss Teresia: Extraordinar și asta cât ține? Încă trei săptămâni?
Avram Ioan: Încă vreo trei săptămâni. Ce știu eu, cât ține.
Kiss Teresia: Nu primești ceva primă pentru asta?
Avram Ioan: Ba da, da nici măcar nu mă plătește orele astea în plus.
Kiss Teresia: Destul de rău.
Avram Ioan: No, vezi mamă.
Kiss Teresia: Destul de rău.
Avram Ioan: Ce să fac mamă, asta e, nu am ce face.
Kiss Teresia: Da sigur că nu că așa este patronii că știi că folosesc oamenii pentru favoarea lor, nu se uită că ăla e bolnav, că are familie sau nu știu ce.
Avram Ioan: Servici contra servici, dacă mi-o angajat copil, nu?
Kiss Teresia: Asta-i că servici contra servici și no.
Avram Ioan: De aia nici nu comentez nimic mamă că altfel …
Kiss Teresia: Nici nu poți.
Avram Ioan: Nici nu aș fi reușit nicăieri. (preluare din EvZ.ro)

 

 

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *