, , ,

Directorul penitenciarului a fost arestat de Tribunalul Cluj. Acuzații incredibile: ”M-a strâns de gât”

Posted by

Tribunalul Cluj a dispus arestarea pentru 29 de zile a lui Horia Chiș, director al Penitenciarului din Baia Mare.

Acuzațiile care îi sunt aduse lui Chiș se referă la agresiune sexuală și șantaj. Procurorii DNA Cluj susțin că ofițerul ar fi pretins favoruri sexuale de la o subalternă, după care, refuzat fiind, a agresat-o pentru a nu povesti ceea ce s-a întâmplat.

În toată această telenovelă a fost implicat și ofișțerul psiholog al unității penitenciare, Kozma Angela Carmen. Aceasta a fost adusă la arestare dar a primit control judiciar.

Acuzațiile incredibile aduse de DNA Cluj. Directorul m-a strâns de gât

Victima a declarat pentru Federația Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor că a fost strânsă de gât de către directorul Penitenciarului Baia Mare.

„Directorul m-a chemat în biroul dumnealui. (…) a închis fereastra. (…) S-a năpustit asupra mea, m-a prins de gât, m-a strangulat și m-a izbit de ușă. Timp de câteva secunde am fost lipită de uş̦ă cu mă̂na lui în gâtul meu”, a povestit victima într-o declarație transmisă Federației Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor.

De asemenea, DNA Cluj susține că în perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, Horia Ştefan Chiş ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofiţer de poliţie, favoruri de natură sexuală, prevalându-se şi profitând de situaţia de autoritate şi de superioritate asupra victimei.

„Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relaţie extraprofesională cu inculpatul Chiş Horia Ştefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale. Actele de violenţă s-ar fi produs chiar in biroul directorului”, se arată în comunicatul DNA.
 
Rolul jucat de ofițerul psiholog a fost acela de-a constrânge victima de a nu depune memoriu la Administrația Națională a Penitenciarelor și a povesti ce s-a întâmplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *