Acasă EVENIMENTE Directorul penitenciarului a fost reținut de DNA Cluj. Acuzațiile sunt foarte grave....

Directorul penitenciarului a fost reținut de DNA Cluj. Acuzațiile sunt foarte grave. Comisarul a fost adus la arestare

0

Tribunalul Cluj va discuta în cursul acestei după amieze, cererea de arestare făcută de procurorii DNA Cluj, pe numele comisarului de penitenciare, Horia Chiș. Acesta a fost până de curând directorul Penitenciarului Baia Mare, fiind demis din funcție,

Procurorii DNA Cluj îl acuză pe comisarul Horia Chiș de săvârșirea infracțiunilor de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă și șantaj, toate în formă continuată.

Pe lângă Chiș a fost reținută și Angela Kozma, ofițerul psiholog de la Penitenciarul Baia Mare, care este auzată de săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

A cerut favoruri sexuale de la o angajată

Anchetatorii de la DNA Cluj susțin că Horia Chiș ar fi pretins de la o angajată să îi cedeze în fața unor favoruri sexuale insistente. Pentru că a refuzat, Chiș a bătut-o pe angajata Penitenciarului Baia Mare, chiar în biroul său de director.

”În perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofițer de poliție, favoruri de natură sexuală, prevalându-se și profitând de situația de autoritate și de superioritate asupra victimei. Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relație extraprofesională cu inculpatul Chiș Horia Ștefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale”, se arată în cererea de arestare.

Presiuni asupra victimei

Ulterior, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecințe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare și destituirea din funcție, precum și posibile urmări pentru situația sa familială, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), amenințând că atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit.

În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susținut și de inculpata Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului.

Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi amenințat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromițătoare pentru distrugerea credibilității acesteia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.