,

Discurs antisemit și extrem de radical într-un mijloc de transport din Cluj-Napoca din partea unui pensionar – FOTO

Posted by

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a avut un discurs antisemit împotriva evreilor joi seara, 30 martie, într-un mijloc de transport în comun de pe linia 30, în jurul orei 22:30. Bărbatul s-a urcat în autobuz în cartierul Grigorescu s-a așezat în spate pe scaune și a început să înjure și să își exprime ura față de evrei, pe care i-a numit în repetate rânduri jidani.

Un martor ocular prezent în autobuz ne-a declarat că pensionarul și-a manifestat extrem de agresiv ura în spațiul public de față cu alți călători împotriva evreilor, mărturisind chiar laude față de liderul nazist Adolf Hitler, care a omorât milioane de cetățeni din Israel.

„Eu nu suport evreii, dar nu sunt nazist. Eu iubesc Israelul, dar nu suport ce fac evreii. Toți jidanii să moară. Urăsc evreii, nu îi suport. Și-au bătut joc de Iisus Hristos„, a strigat într-un delir ieșit din comun cetățeanul în vârstă, care a mai menționat și că, „bine v-a făcut Hitler, păcat că a omorât prea puțini evrei”.

Bărbatul a mai susținut că el este un scriitor, poet și om de cultură, susținând că a făcut ceva pentru țara asta și nu este de acord cu evreii, pe care nu îi vrea în România.

Antisemitismul, infracțiune în România

Potrivit articolului 3 din Legea 157/2018, „fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antisemite constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”.

Prin antisemitism se înțelege atât percepția referitoare la evrei exprimată ca ură împotriva acestora, cât și manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva evreilor, îndreptate împotriva evreilor sau ne-evreilor ori a proprietăților acestora, împotriva instituțiilor comunităților evreiești sau lăcașurilor lor de cult;

Un răspuns

  1. Avatar Alin
    Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *