Discursul de suflet al rectorului UMF Cluj, la absolvirea unei noi generații de medici. Le-a mulțumit părinților pentru sacrificiul făcut

Posted by

La ceremonia de absolvire a noii generații de medicii, de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca, rectorul Anca Buzoianu a avut un discurs plin de emoție. Discursul de suflet al rectorului UMF Cluj.

Rectorul UMF CLuj a susținut un discurs emoționant.
Discursul de suflet al rectorului UMF Cluj.

Mare parte dintre absolvenți, dar și din public, a izbucnit în plâns. Profesorul Anca Buzoianu le-a mulțumit părinților prezenți. Pentru că au crescut copii de valoare. Pentru că au făcut sacrificii imense pentru a-și putea întreține copiii la Cluj, la facultate.

”Să mulțumim celor pentru care sunteți aici și care vă numesc mândria inimilor lor: Părinții voștri! (Aplauze la scenă deschisă timp de un minut). Stimați părinți vă felicit! Nimic nu te face mai mândru decât să răspunzi la întrebarea ”Ce mai face copilul tău?” și să răspundeți ”Vindecă lumea!”. Ați crescut oameni buni, fiindcă oamenii buni dobândesc cunoașterea pentru a-și ajuta semenii. Ați crescut și oameni puternici, fiindcă vă asigur că nu au ales calea ușoară. Dragi părinți, vă mărturisesc că dintre toate rolurile pe care le-am avut în viața mea de niciunul nu am fost atât de mândră ca de cel de mamă”, a spus rectorul UMF.

Mamă de absolvent și de medic

Anca Buzoianu s-a la rândul ei exemplu. Și ea este mamă de absolvent de medicină, care a ajuns medic. Iar pentru asta le-a spus celor prezenți că este foarte fericită.

Șeful de la Medicina din Cluj a mai spus că familia este temelia unei socități moderne.

”La fel ca voi sunt și eu mamă de absolvent de medicină și nicio realizarea de-a mea nu m-a făcut mai fericită decât atunci când mi-am văzut copilul ajuns doctor. Dragi părinți, azi vă sunt răsplătite toate sacrificiile. De-a lungul timpului ați fost alături cu sufletul de noi. ”Copilul meu e doctor!”, vă puteți spune acum cu o satisfacție mai mare decât orice notă pe care o putem da noi. Voi sunteți adevărații mentori! Noi le-am transmis cunoștințele pe care și vor clădi cariera, dar voi le-ați întipărind adânc în caracter valorile care îi vor defini ca oameni”, a mai spus Anca Buzoianu.

Medicii trebuie să aibă empatie pentru pacienți

Rectorul UMF Cluj le-a mai spus viitorilor medici să arată empatie pentru oameni. Pentru pacienți. Să nu se pună pe primul loc și nu devină ”mici Dumnezei” în medicină, deoarece nu acesta este rolul unui medic.

”A venit momentul micului curs de suflet pentru voi, cei care preț de încă cinci minute mai sunteți studenții noștri. Dragi absolvenți, vă doresc ca profesia pe care v-ați ales-o să vă împlinească. Munca voastră vă va aduce bucurie, respect și recunoștință. Folosiți recunoștința oamenilor în slujba cărora v-ați dedicat pentru a vă măsura fericirea și atunci veți depăși orice piedică. Voi nu veți trata pacienți, voi veți vindeca oameni. Nu uitați că vindecarea vine cu o vorbă caldă, cu un zâmbet. Să fiți generoși cu aprecierea și compasiunea pe care o purtați celorlalți. Aprecierea este ca lumina soarelui pentru oameni. Nu pot înflori și nu pot crește fără ea”, mai spus Anca Buzoianu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *