, ,

DNA Cluj a descins la Prefectura Cluj. De la manichiură la administrație publică. La Cluj orice este posibil

Posted by

Surse judiciare au declarat pentru Foaia Transilvană că Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj verifică modul în care șeful de cabinet al subprefectului de Cluj, Răzvan Ciortea a fost angajată la Prefectura Cluj.

Aceleași surse judiciare susțin că este vorba despre un dosar penal, ”aflat în stadiu avansat”, care se referă la această angajare.

Potrivit acelorași surse, DNA verifică modul în care o apropiata a lui Răzvan Ciortea, este vorba despre Ilinca Popescu, a fost angajată la Prefectura Cluj.

Pe de altă parte, surse oficiale din cadrul instituției ne-au declarat că angajarea a fost legală, dar rămâne de văzut ce anume vor stabili procurorii DNA.

De la manichiură/pedichiură la Prefectură

Departamentul de Investigații de la Foaia Transilvană a descoperit că Ilinca Popescu este specialistă în unghii, profilul ei de pe pagina de socializare fiind bogat în fotografii cu realizările profesionale în acest domeniu de activitate.

După o perioadă petrecută pe la salonul de manichiură/pedichiură Wow, din Turda, Ilinca Popescu a ajuns să lucreze jurist la Primăria Frata, de unde a ajuns, direct, prin transfer la Instituția Prefectului Județului Cluj.

sursa foto: Ilinca Popescu / facebook

Am luat legătură cu Ilinca Popescu pentru a afla mai multe amănunte. Aceasta ne-a declarat că știe de întrebările puse de DNA Cluj.

”Nu mie mi-a venit verificarea, ci Instituției Prefectului Județului Cluj. Înainte de a lucra la prefectură, am fost angajata la Primărie Frata. Înainte ca să ajung aici, am fost la Frata, ca jurist, am lucrat acolo. Acum sunt personal contractual la cabinetul prefectului”, ne-a spus Ilinca Popescu.

Întrebată fiind dacă a dat sau nu concurs, Ilinca Popescu ne-a comunicat că nu vrea să răspundă la această întrebare.

”Nu pot să vă răspund, puteți să sunați la Resurse Umane. Nici eu nu pot să vă răspund, la fel ca ei. Îmi pare rău nu mai pot să vorbesc. Sunt la muncă”, a spus Ilinca Popescu, după care a închis telefonul.

Primarul din Frata: a plecat de la noi prin transfer

Pentru a afla mai multe informații, am luat legătura cu primarul comunei Frata, numitul Cristian Miron Cherecheș.

Acesta ne-a declarat că nu știe când a fost angajată Ilinca Popescu la Primăria Frata, ca jurist, dar este sigură că a plecat la Prefectura Cluj, prin transfer.

Manevrele de genul ăsta au fost și la Apele Române, acolo unde apropiații liderilor de partid, trebuiau angajați de urgență.

”Nu știu când a fost angajată dar îl întreb pe secretar și revin cu amănunte. Știu că la concurs a fost și un reprezentant de la Consiliul Județean Cluj, ca totul să fie legale”, ne-a spus primarul Cherecheș.

Oficial, primarul din Frata ne-a transmis că Ilinca Popescu a fost angajată la Primăria Frata la data de 1 august 2022 și a plecat la Instituția Prefectului Cluj, la data de 21 februarie 2023, prin transfer.

Vom reveni și alte amănunte interesante!!!

 

 

16 răspunsuri

 1. Avatar class
  class
  1. Avatar Milica
   Milica
   1. Avatar Luc
  2. Avatar Sandu
   Sandu
   1. Avatar Alex
    Alex
 2. Avatar Clausiu
  Clausiu
  1. Avatar Ciumã
   Ciumã
 3. Avatar Emil și detectivii
  Emil și detectivii
 4. Avatar S.V.F.
  S.V.F.
 5. Avatar Alex
  Alex
 6. Avatar Luc
 7. Avatar Cristi
  Cristi
 8. Avatar Vasilica cel mai mic
  Vasilica cel mai mic
 9. Avatar Aimée
  Aimée
 10. Avatar Dan Balan
  Dan Balan
 11. Avatar Alice cu par
  Alice cu par

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *