Acasă EVENIMENTE Doamne ferește de specimene lucrează în Poliția Română. Un polițist a fost...

Doamne ferește de specimene lucrează în Poliția Română. Un polițist a fost condamnat după ce i-a furat pistolul unui coleg. Avea datorii de sute de mii de lei la păcănele

3

Agentul de poliție Ionuț Mușat a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare, după ce în luna ianuarie 2022, a furat pistolul unui alt polițist.

Omul legii era mare amator de păcănele și avea sute de mii  de lei datorii la cămătari și la bănci.

Judecata a scos la iveală lucruri foarte grave care se întâmplă în Poliția Română, și despre care fie nu se știe nimic, fie sunt ascunse de către șefii instituției. Nici Serviciul Secret al Ministerului de Interne, care trebuie să asigure Protecția Internă, nu își face treaba, drept pentru care astfel de fapte grave se întâmplă destul de frecvent.

Agentul Ionuț Mușat este acuzat că în date de 18.10.2021, în jurul orelor 16.20, a furat un pistol Bereta cu două încărcătoare, aflate în camera de arme Secției 7 Poliție Rurală.

Fiecare făcea ce vroia la Secția 7 Rurală

Deși regulamentul privind armele de foc este clar, se pare că la Secția 7 Rurală, lucrurile erau făcute de fiecare agent de polițist, după cum îl tăia capul.

”Instanţa constată că din declaraţiile lucrătorilor de poliţie audiaţi în cauză rezultă că fiecare dintre aceştia cunoştea această obligaţie existentă la preluarea serviciului de permanenţă dar că practica era ca ofiţerul de serviciu să înmâneze, fiecărui poliţist care se prezenta pentru a ridica sau depune arma, cheile de la camera de armament, fără ca ofiţerul de serviciu să însoţească poliţistul în cauză – procedându-se în acest mod datorită încrederii care exista în cadrul colectivului … că fiecare lucrător de poliţie nu va manipula armele şi muniţiile decât în scopul legal”, se arată în sentință.

În locul cu pricina nu există camere de luat vederi care să surprindă momentul furtului, drept pentru care judecătorul a extins cercetarea judecătorească și cu privire la persoana agentului Mușat.

Și mai grav este că ofițerul de serviciu din cadrul acestei Secții de Poliție, habar nu avea câte pistoale se află în camere de arme, drept dovadă și declarațiile contradictorii date de acesta, ba să se aflau trei arme, ba că se aflau două arme. Până la urmă, ofițerul de serviciu din ziua respectivă a recunoscut că nu a numărat pistoalele.

Testați cu detectorul de minciuni

Ceea ce s-a întâmplat la Secția 7 de Poliție Rurală, depășește orice închipuire. De exemplu, polițistul căruia i s-a furat pistolul nu a mai știut dacă la lăsat la camera de arme, sau nu. La dosar există informații ca agentul a a căutat arma și în casa tatălui lui.

Pentru a vedea dacă și acest polițist este implicat în furtul armei, omul legii a fost testat de două ori cu detectorul de minciuni, rezultatele arătând că acesta spune adevărul.

Probleme mari cu jocurile de noroc

Toți agenții de poliție din cadrul Secției 7 Rurală au fost testați cu detectorul de minciuni, singurul care nu a trecut testul, și încă de două ori, fiind Ionel Mușat.

Polițistul a intrat în ziua cu pricine de patru ori în camera de arme, deși în mod normal ar fi trebuit să o facă de două ori, la intrare și la ieșirea din tură.

”Materialul probator administrat în cauză confirmă că inculpatul Mușat Ionel este singurul dintre cei patru polițiști care au intrat singuri în camera de armament care a avut motivul, mijloacele și ocazia de a lua arma și muniția aparținând lui *** din camera de armament”, se arată în sentința de condamnare.

Verificările făcute de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel au stabilit că agentul Mușat avea mari probleme cu banii, fiind un mare pasionat de jocuri de noroc. Datoriile pe care acesta le avea erau la bănci, dar și la persoane fizice, printre care și cămătari de etnie romă.

”Astfel, din verificările efectuate – inclusiv declarații de martori și acte din evidența băncilor – rezultă că la data comiterii faptei datoriile lui Mușat Ionel către diverse persoane fizice (români și rromi) și juridice (bănci) se ridicau la suma totală de 219.913,02 lei (cca 73.500 lei către persoane fizice şi 33.402,41 lei sold Raiffeisen, 47.830,83 lei sold ING Bank şi 65.179,78 lei sold Eos Credit Funding Dac) – datorii create datorită dependenței lui Mușat Ionel de jocurile de noroc”, se mai arată în sentință.

Arma cu pricina nu a mai fost găsită niciodată.

 

3 COMENTARII

  1. Eu zic sa se pensioneze toti la 25 de ani si sa le dea salarii mai mari,sa nu mai ia imprumut…Politistul de servici,e PRIMUL VINOVAT.Musat e prea inteligent sa fi facut treaba asta,cu 2000 de lei cat facea pocnitoarea Beretta,nu dadea nici 5 maini pe miza maxima.In politia de acolo sunt gasti ,unii tin cu comandantul,altii impotriva lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.