Acasă EVENIMENTE Doctorul ”crescut” de profesorul Ioan Coman a ajuns mare de tot. Povestea...

Doctorul ”crescut” de profesorul Ioan Coman a ajuns mare de tot. Povestea lui Ionuț Juravle, de la Teologie, la Urologie

0
sursa foto: facebook

A crescut lângă o mănăstire din județul Suceava, a urmat cursurile Seminarului Teologic, iar acum este unul dintre cei mai căutați medici din județul Sălaj.

Ionuț Juravle este medicul urolog care, în 2019, a realizat o premieră la Spitalul Județean de Urgență Zalău, pentru tratarea unei afecțiuni oncologie la prostată. Pentru Sălaj era ceva nemaivăzut.

El a fost ”crescut” de către celebrul profesor de urologie Ioan Coman, de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca.

De altfel, profesorul Coman este omul despre care se poate spune fără a greși ”că la umbra lui, au crescut doar oameni”. Puține astfel de cazuri sunt în medicina românească, dar și cea clujeană, una dintre cele mai importante din toată România.

”Am copii minunați. Sunt foarte mândru de toți. Nu doar de Ionuț. El este un băiat excepțional, devotat și foarte bine pregătit profesional. Tot ce facem noi la Cluj, face și el la Sălaj”, a spus profesorul Ioan Coman.

A fost student la UMF Cluj

Ionuț Juravle are acum 30 de ani și este medic specialist urolog, la Spitalul Județean Sălaj. El a fost student la UMF Cluj, iar mai apoi rezidentul profesorului Ioan Coman, cel care l-a pus pe calea Urologiei.

Medicul a crescut în apropierea Mănăstirii Putna, fapt ce a făcut ca încă din primele clase de școală să-și dorească să devină preot. A intrat chiar și la Seminarul Teologic din Suceava, dar acolo s-a întâmplat ceva. S-a îndrăgostit iremediabil de medicină. Chiar dacă a trebuit să se apuce de ”chimie” și de ”biologie”, materii care sunt greu de înțeles la Teologie, Ionuț Juravlea a reușit să își atingă visul.

A intrat la UMF Cluj. A fost o provocare imensă, care i-a dat toata viața peste cap. De la Teologie, la medicină, de la sutană, la halatul alb.

Drumul de la medic șomer la medic de renume

Încăd din studenție, a mai povestit medicul Juravle, s-a apropiat de profesorul Coman, pe care l-a rugat să îl lase să asiste la operații. Și așa, dragostea pentru urologie a tot crescut, până când a absolvit cursurile Facultății de Medicină din Cluj Napoca, iar mai apoi rezidențiatul în urologie, sub ”bagheta” profesorului Ioan Coman.

Doar că după asta, visul lui Ionuț Juravle a fost la un pas să se năruie. La Cluj Napoca nu mai erau posturi de medic de urolog , toate fiind ocupate. A ajuns la Satu Mare, unde făcea un fel de voluntariat public, pentru a putea să se ocupe de pacienți.

Dumnezeu i-a surâs din nou

Apoi, într-o zi, bunul Dumnezeu și-a întors din nou fața către Ionuț. Prin intermediul unor alți medici de bine, a aflat că la Zalău, la Spitalul Județean de acolo, secția de Urologie este pe cale să se închidă deoarece medicii s-au pensionat, iar alții nu doreau să vină.

Dar Ionul Juravle a vrut să meargă, drept pentru care s-a înscris la concurs, pe care l-a luat cu nota cea mai mare. Și din vara anului 2018, Ionuț Juravle lucrează la cel mai mare spital din oraș, unde continuă să-și trăiască visul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.