, ,

Doctorul Hopîrtean vine cu explicații noi în cazul cancerului de prostată. Există rată foarte mare de vindecare cu noua terapie făcută la Cluj

Posted by

Celebrul medic clujean radioterapeut, Claudiu Hopîrtean explică faptul că terapia pe care el o aplică, cunoscută sub numele radioterapia stereotactică, este foarte bună în cancerul de prostată.

În acest sens, medicul șef Hopîrtean, de la Spitalul de Cancer Medisprof, a publicat opinia unui alt medic, Doru Pop, despre care susține că este una foarte bună, în aceste cazuri de cancere.

”Cancerul de prostată oligometastatic este o formă avansată a acestei boli, în care celulele canceroase au părăsit zona prostatică și s-au răspândit la alte organe, însă numărul acestor focare este limitat. SBRT, sau radioterapia stereotactică este o formă avansată de radioterapie utilizată și în tratamentul cancerului de prostată oligometastatic. Această tehnică permite administrarea de doze mari de radiații într-un mod precis, concentrând iradierea asupra tumorilor țintă și minimizând expunerea la țesuturile sănătoase din jur”, a scris doctor Dan Pop, confirmat de medicul Claudiu Hopîrtean.

Cancerul la prostată este distrus de radioterapia stereotactică

Afecțiunea este una foarte serioasă dar terapiile de ultimă generație dau rezultate extrem de bune, prin radioterapia stereotactică.
 
Pacienții care se află în acest stadiu a bolii trebuie să consulte un medic specialist în radioterapie,  pentru a evalua dacă terapia care se aplică la Cluj, este opțiunea de tratament.
 
Cu un tratament adecvat și o atenție la starea generală de sănătate, mulți pacienți cu cancer de prostată oligometastatic pot trăi ani îndelungați cu o calitate bună a vieții.
 
”SBRT este o opțiune de tratament avansată și eficientă pentru pacienții cu cancer de
prostată oligometastatic, care au numai câteva metastaze limitate la un singur sau la câteva organe. Acest tratament poate fi efectuat în câteva ședințe scurte, oferind un plan de tratament rapid și eficient. SBRT poate oferi un control local durabil al bolii, fără a afecta calitatea vieții pacientului iar efectele secundare ale SBRT în general, sunt minime și temporare”, mai scrie doctor Pop.
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *