Cherecheș are cetățenie italiană

Posted by

Când a fost prins de polițiștii germani, în zona Gării din Augsburg, primarul Cătălin Cherecheș avea asupra lui un document care complică foarte mult chestiuea extrădării în România.

cartea de identitate italiana a primarului Chereches
cartea de identitate italiana a primarului Chereches

Astfel, în celebra borsetă de culoare neagră polițiștii din Augsburg au descoperit  o carte de identitate italiană, emis de autoritățile din Villa Literno, o mică comună la nord de Napoli.

Din acest document de identitate emis pe numele lui Cherecheș Cătălin, rezultă că acesta are din 2022, cetățeania Statului Italian.

Procesul de la Munchen

Din informațiile noastre, un Tribunal de Apel din Munchen va judeca cererea de extrădare adresată de România, în cazul lui Cătălin Cherecheș.

Doar că, potrivit uzanțelor internaționale în materie de extrădare, dacă persoana pentru care se solicită extrădarea este și cetățean al altui stat, altul decât statul solicitant, cazul de față România, și statul solicitat, cazul de față Germania, atunci trebuie un acord al acestui de-al treilea stat.

Este cunoscut faptul că mulți dintre corupții României au fugit în Italia, pentru un singur fapt, și anume că acest stat nu are în Codul Penal, infracțiunea de dare și luare de mită, și în consecință nu o recunoaște.

Din acest motiv, mulți dintre condamnații români își trăiesc viața bine mersi în Italia, fără să execute o zi de închisoare dispusă de instanțele din România.

Condamnat la Cluj

Vinerea trecută, Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la Curtea de Apel din Cluj, la cinci ani de închisoare, cu executare, pentru luare de mită.

Sentința nu a fost pusă în executare deoarece Cherecheș fugise din țară, cu trei două ore înainte de pronunțarea instanței de judecată.

El a ajuns în Ungaria, iar de acolo în Austria și mai apoi în Germania, la Augsburg, de unde dorea să ajungă în Italia, acolo unde și-ar fi cumpărat o locuință pe insula Pantelleria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *