,

Doi bărbați din Huedin, condamnați la pedepse grele. Au fost prinși cu zece migranți din Bangladesh

Posted by

Tribunalul Arad l-a condamnat pe Puriș Cosmin Ciprian la șase ani și șase luni de închisoare, pentru trafic de migranți.

În același dosar, un alt bărbat, tot din Huedin, Bodea Dumitru Cornel, la nouă ani de închisoare cu executare.

Cei doi au recunoscut acuzațiile și au solicitat să fie judecați în procedură simplificată, fapt refuzat de judecăo din cauza gravității faptelor comise.

Migrantii prinsi la punctul de frontieră de la Arad.
Migrantii prinsi la punctul de frontieră de la Arad.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad susțin că cei doi bărbați, în data de 24.09.2022, în jurul orei 0.00, au încercat să scoată ilegal din România, un grup de zece migranți.

”Inculpatul Puriș Cosmin Ciprian s-a prezentat la PTF Nădlac II-Csanadpalota, pe sensul de ieşire din ţară, conducând autoutilitara marca Mercedes Vito Benz, (înmatriculată în județul Cluj – n.n.) .Cu ocazia controlului efectuat de autorităţile de frontieră s-a constatat că în interiorul unui locaş special amenajat în podeaua remorcii, de-a lungul axului central, erau ascunşi zece migranţi. Aceste aspecte au fost consemnate în procesul verbal de constatare încheiat la data de 24.09.2022 de către agenţii de poliţie care au efectuat controlul autovehiculului”, se arată în sentința de condamnare.

Mașina modificată era proprietatea numitei Elena Puriș, soția lui Cosmin Puriș.

Câte 1.000 de euro, pentru fiecare migrant

Din actele de la dosar, rezultă că cei doi bărbați din Huedin ar fi urmat să încaseze câte 1.000 de euro, pentru fiecare persoană pe care reușeau să o treacă în Ungaria, și să ajungă cât mai aproape de granița cu Austria.

Cei zece migranți au dat declarații, în care au relatat că din rețea mai făcea parte o a treia persoană care a rămas neidentificată.

Persoanele din Bangladesh au ajuns în zona localității Păuliș din județul Arad, unde au fost cazate la diferite adrese.

Ulterior, migranții au fost aduși la locul de ”îmbarcare”, și ascunși în mașina special amenajată de Puriș Nicușor.

”Cei trei i-au ajutat timp de zeci de minute să se urce în locaşurile special amenajate în podeaua remorcii, după care au închis uşile locaşurilor, iar la scurt timp autoutilitara s-a pus în mişcare. Martorii au descris îmbrăcămintea celor doi inculpaţi identificaţi în cauză, trăsăturile fizice, au estimat corect vârsta lor”, se mai arată în sentința Tribunalului Arad.

Dat în urmărire națională

După pronunțarea sentinței, care nu este definitivă, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Timișoara.

Aici, din cauza faptului că s-a sustras de la buna derulare a procesului penal, judecătorii au decis să îl aresteze pe Puriș Nicușor.

Între timp, acesta a dispărut și a fost dat în urmărire generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *