,

Doi candidați condamnați la închisoare se bat pe fotoliul de primar al comunei Florești

Posted by

Cea mai mare comună din România, Florești, reprezintă o miză electorală pentru orice partid, iar cele circa 40.000 de suflete care își duc traiul aici nu pot fi ignorate la niciun scrutin.

Având în vedere că ne aflăm în plină campanie electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie, se cuvine să facem și o analiză a candidaților cotați cu cele mai mari șanse pentru pentru a ocupa fotoliul de primar al Floreștiului. Este vorba de actualul edil al comunei, Horia Șulea, ales în 2016 pe listele PN:. Acum candidează din postura de independent, după ce acesta a fost exclus din partid. Sloganul său electoral este „Oameni, nu partide”, deși la alegerile locale din 2016 a pozat mândru cu sigla PNL.

Oponentul principal al lui Șulea este nimeni altul decât numărul 2 din Primăria Florești, viceprimarul Bogdan Pivariu, care candidează în acest an din partea PNL. Recunoscut ca un personaj low profile și fără o imagine politică, Pivariu speră să își învingă „comandantul” alături de care a condus destinele comunei în ultimii 4 ani.

Ce au în comun cei doi candidați? Simplu, o condamnare la închisoare, ambii fiind cu eticheta de penal lipită pe frunte. „Independentul” Horia Șulea are la activ o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în funcție și complicitate la abus în funcție, alături de fostul primar, Ioachim Vancea și directorul tehnic Florin Zanc.

Procurorii l-au acuzat pe Sulea pentru că în calitatea sa de primar şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 123.516,4 lei. De asemenea, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, la diferite intervale de timp, a mai efectuat plăţi nelegale pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei. A semnat plăţi nelegale pentru salubrizare şi în anul 2013, în cuantum total de 98.883,7 lei.

Liberalul Bogdan Pivariu a avut și el o condamnare la 8 luni de închisoare în 2016 pentru conducere sub influența alcoolului.

„În temeiul art. 396 alin. 1, 4, 10 CPP rap. la art. 375 alin. 1, 2 CPP, stabileşte faţă de inculpatul -PBN-pentru infracţiunea de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prev. de art. 336 alin. 1 din C.pen. o pedeapsă de 8 luni închisoare.

În temeiul art. 83, art. 84 CP dispune amânarea aplicării pedepsei de 8 luni închisoare pe durata termenului de supraveghere de 2 ani care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărârii. În temeiul art. 85 alin. 1 CP dispune ca pe durata termenului de supraveghere, inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 404 alin. 2 CPP atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a amânării aplicării pedepsei ca urmare a încălcării prevederilor art. 88 CP.

În temeiul art. 397 alin. 5 CPP rap. la art. 19 alin. 1, art. 25 alin. 5 CPP, constată că infracţiunea prev. de art. 336 al. 1 CP fiind de natură formală nu a produs prejudiciu, astfel că nu s-a exercitat acţiunea civilă în legătură cu această faptă. În temeiul art. 398, art. 274 CPP obligă pe inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 370 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 08.02.2016″

Se pare că în Primăria Florești nu a ajuns petiția „fără penali în funcții publice”.

Vom reveni cu amănunte picante din dosarul penal al primarului Șulea, unde sunt descrise cu lux de amănunte faptele acestuia, prin care bugetul comunei Florești a fost prejudiciat cu milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *