Doi tineri din Cluj sunt campionii României la planorism

Posted by

Planoriștii clujeni de la Aeroclubul de la Dezmir au reușit o performanță deosebită la Campionatul Național de Planorism, care a avut loc Craiova, în condiții meteo nu tocmai foarte bune.

Darius Pop, din Sânnicoară, a reușit să obțină medalia de aur și titlu de campion național, la categoria ”club”. 

În vârstă de 19 ani, Darius s-a înscris la cursurile de planorisim, în 2018, când avea 15 ani, sub coordonarea lui Vicențiu Ciorlăuș.

Darius Pop a venit campion national al României la planorism.
Darius Pop a venit campion national al României la planorism. Sursa foto: Darius Pop

Al doilea medaliat este Alin Simion, de 25 de ani, tot din Sânnicoară, comuna Apahida. Acesta a reușit să ocupe locul trei la categoria ”mixt”. Medaliat cu bronz, Alin a reușit al treilea punctaj la capătul celor șase probe aferente categoriei sale.

Sportivul face planorism de mai bine de zece ani, mai exact de la vârsta de 14 ani, sub coordonarea lui Vasile Hapciug.

Campionatul național de planorism desfășurat în perioada 29 iulie-12 august la Aerodromul ”Balta Verde” din Craiova. Au participat zeci de concurenți din întreaga țară, de la aerocluburule civile, care și-au etalat măiestria în arta pilotării unui planor.

Campionatul național a avut loc la Craiova

În această perioadă, la Aerodromul Balta Verde – Craiova, a avut loc ediția cu nr. 62 a Campionatului Național de zbor distanță cu planorul.
 
Această competiție este alcătuită din două clase:
 
* Clasa Club, la care participă concurenți ce zboară pe planoare de tip IS 29 D2;
* Clasa Mixt, la care participă concurenți zburând pe Jantar STD, SZD-41 Jantar, Discus 2a, LS 4 WL. În total, 31 de planoare și piloții acestora vor împânzi cerul din zona Craiovei.
 

Deși condițiile meteorologice din zona Craiovei nu au fost prielnice zborului de distanță, piloții participanți la Campionatul Național de Zbor Distanță cu Planorul au reușit să finalizeze 3 probe la clasa Club și 4 probe la clasa Mixt.

”Planorismul, pe lângă determinare și perseverență, implică multă răbdare în așteptarea curenților ascendenți”, anunță Aeroclublul României.
 
Clasa Club:
Locul 1 – Pop Darius
Locul 2 – Hoancea Vlad
Locul 3 – Macovei Florin
 
Clasa Mixt:
Locul 1 – Tudor Ionuț
Locul 2 – Victor-Alex Pop
Locul 3 – Alin Simion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *