”Dorel” din Cluj Napoca a rupt bariera de la Apahida. Trenurile au fost blocate zeci de minute

Un incident rutier care a avut loc în această după amiază la Apahida, a dus la un blocarea traficului feroviar pe magistrala de cale ferată 400. În plus, traficul rutier dinspre Cluj Napoca spre Dej și Mociu a fost blocat pentru mai mult de o oră.

Potrivit unor angajați din cadrul Regionalei CFR Cluj Napoca, un șofer a forțat bariera de la Bifurcația dintre DN 1C cu DN 16, spre Mociu.

„A venit un ”Dorel” care deși a văzut că semnalele acustice și luminoase au pornit, a decis să forțeze bariera. Când a ajuns în dreptul barierei aceasta s-a blocat pe capota mașinii lui. Calea ferată are senzori care, în asemenea cazuri, pun toate semnalele de pe linia respectivă, pe roșu, pentru a evita orice accident. Așa s-a făcut că trenurile erau blocate în parcurs, pe distanțe foarte mari”, ne-a spus un angajat CFR din Apahida.

Manualul mai arată că trenurile sunt puse în mișcare, la ordinul impiegatului, cu o viteză de 20 km/h, pentru a putea fi oprite la timp, dacă apar anumite incidente. La Apahida, nu a fost cazul, deoarece, o echipă de la CFR Infrastrutură a ajuns la fața locului, după o jumătate de oră și a deblocat bariera.

Șoferul a fost sancționat de polițiști cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile și o amendă de 1.780 de lei, pentru forțarea trecerii la nivelul cu calea ferată.

Traficul a fost perturbat

Polițiștii care au ajuns la fața locului nu au putut face prea multe, decât să aștepte sosirea specialișitilor de la CFR. Coada de mașini se întindea până în Cluj, cartierul Mărăști, pe o distanță de mai bine de 12 kilometri.

În cele din urmă traficul a fost reluat intermitent, cu trecerea garniturilor de tren care erau oprite între Dej și Apahida, și, respectiv, Apahida și Cluj Napoca.