,

Dosar DNA Cluj. Un consilier local PNL a cerut mită 12 apartamente

Posted by

Pe rolul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj există un mare dosar de corupție. Dosar DNA Cluj.

Acest lucru ne-a fost confirmat oficial chiar de către un oficial din cadrul acestei instituții.

Este vorba despre un consilier local PNL, care ar fi cerut mită, de la un dezvoltator imobiliar, nici mai mult, și nici mai puțin decât 12 apartamente.

Discuțiile ”oficiale” au fost înregistrate audio de dezvoltatorul imobiliar, care potrivit surselor noastre este O.M., un dezvoltator imobiliar.

De altfel, despre omul de afaceri se spune că ar fi fost interesat de construcția de blocuri în localitatea Apahida.

Surse judiciare ne-au declarat că omul de afaceri vrea să construiască în Apahida, un complex imobiliar. Este vorba de blocurile care vor fi ridicate în fosta zona industrială. Aici se dorește construirea a  peste 800 de apartamente.

Un consilier local PNL s-a opus

Proiectul imobiliar a fost discutat de mai multe ori în cadrul Consiliului Local Apahida. De fiecare dată, societatea civilă dar și un consilier local PNL au ridicat tot felul de probleme.

Ulterior, în cursul lunii octombrie 2023, susțin sursele noastre, ar fi existat o discuție între dezvoltator și mai mulți consilieri locali PNL.

Cert este că la un moment dat, unul dintre acești consilieri locali ar fi pretins nici mai mult, și nici mai puțin decât 12 apartamente.

Ma trebuie spus că în acest dosar, mai spun sursele noastre, dezvoltatorul imobiliar a fost deja audiat la DNA. Suntem curioși ce a  declarat acesta în fața anchetatorilor anticorupție. Redacția Foaia Transilvană l-a contactat pe omul de afaceri dar acesta nu a răspuns.

În ultimii ani, la Apahida s-au construit foarte multe blocuri. Chiar secretarul comunei, pensionarul Alexandru David, a cărui contract de muncă ar fi fost prelungit, s-a transformat într-un dezvoltator imobiliar.

În declarație de avere pentru anul 2021, secretarul David a scris că a vândut la data de 15.04.2021, un proiect imobiliar pentru suma de 1.4 milioane euro.

Din această sumă, jumătate au intrat în conturile lui David, acesta fiind proprietar în cotă de 1/2 din terenul din Apahida, situat pe strada Nouă, unde au fost construite mai multe blocuri.

Vom reveni cu amănunte extrem de interesante.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *