Dosar penal în cazul patronului Untold! Polițiștii fac verificări pentru fapte grave cu minori

Posted by

Procurorii clujeni au deschis un dosar penal în cazul patronului Untold, Bogdan Buta. Un jurnalist de investigații din Cluj a scris o anchetă de presă în care susține că acesta ar fi întreținut raporturi nepotrivite cu doi minori.

Bogdan Buta, patronul Untold
Bogdan Buta, patronul Untold

Este vorba despre relații între oameni de același sex, doar că în acst caz vorbim de doi minori.

La scurt timp, Poliția Cluj a anunțat că a fost deschis un dosar in rem, în acest caz. Dosarele ”in rem” se referă la anchetarea unor fapte, și nu persoane. Abia după ce datele se confirmă cu probe, dosarul va fi anchetat ”in personam”. Adică cu privire la persoane.

”Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie a.c., cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă”, a anunțat IPJ Cluj.

Poliția Cluj a mai anunțat că nu au fost primite sesizări sau plângeri penale acest caz.

Polițiștii de investigații criminale vor desfășura toate activităţile care se impun în vederea clarificării acestui caz și punerii în aplicare a măsurilor legale în consecință.

Ancheta de presă. Dosar penal în cazul patronului Untold

Ziar de Cluj, sub semnătura lui Liviu Alexa, jurnalist, a scris despre un comportament presupus deviant al patronului Untold.

Festivalul Untold, Cluj
Festivalul Untold, Cluj

În cadrul acetui articol, există foarte multe informații credibile. Capturi ale unor discuții dintre cei doi minori și patronul Untold, Bigdan Buta. De asemenea, există fotografii, puse la dispoziție de cei doi minori, cu interiorul casei lui Buta. Imobilul este situat în carterul Gruia.

Într-o filmare de 30 de minute cu cei doi minori, aceștia descriu cu exactitate locul unde se află casa.

captura discutie - ziar de cluj
captura discutie – ziar de cluj

Mai mult, cei doi au prezentat informații care pot fi verificate foarte ușor. De exemplu, cum au fost abordați de Buta, prin intermediul unei aplicații. O simplă percheziție informatică a telefoanelor, ar putea proba sau infirma acuzațiile.

Buta neagă și amenință cu proces

De cealaltă parte, Bogdan Buta neagă acuzațiile și spune că se va adresa justiției. Aflat în prezent, în Dubai, unde organizează un festival, Buta a trimis un comunicat de presă, în care prezintă informațiile ca fiind ”SF”.

”Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *