EVENIMENTE

Dosar penal pentru trafic de minori și proxenetism la Cluj-Napoca

Poliţia Română a demarat o serie de cercetări într-un dosar penal de trafic de minori şi proxenetism, iar la Cluj-Napoca ar fi fost cazate victimele recrutate în diferite apartamente închiriate în regim hotelier.

Droguri de mare risc, bani și 2 telefoane au fost confiscate.

„La data de 11 ianuarie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Iași, la locuința unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în perioada 2018 – 2020, două persoane ar fi recrutat, transportat și cazat mai multe persoane vătămate minore, în diferite apartamente închiriate, în regim hotelier, din municipiile Cluj-Napoca, Iași și Suceava, în scopul exploatării acestora, prin obligarea la practicarea prostituției.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate diferite cantități de droguri de mare risc, sume de bani și 2 telefoane mobile. De asemenea, două persoane au fost conduse la audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis site-ul Poliției Române.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*