,

Dotări de ultimă generație la Spitalul Clinic Județean Cluj. Au fost cumpărate 300 de paturi moderne

Posted by

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca continuă investițiile în echipamente și dotări pentru buna funcționare a unității sanitare.

Conducerea spitalului a achiziționat 300 de paturi moderne pentru terapie intensivă, iar primele o sută au fost livrate și s-a început distribuirea lor în această săptămână în secțiile clinice ORL, medicină internă II și III, chirurgie generală, chirurgie vasculară, reumatologie, diabet, oncologie, endocrinologie și chirurgie maxilo-facială.

„Jumătate din banii alocați vin de la Ministerul Sănătății, iar restul din fonduri proprii ale spitalului”, a susținut managerul spitalului, Petre Șușcă.

Paturile sunt prevăzute cu sisteme modulare speciale, care permit mobilizarea pacienților, iar saltelele antiescară și antidecubit previn leziunile asociate perioadelor mai lungi de imobilizare.

Licitația pentru achiziționarea paturilor a fost demarată încă de anul trecut, iar în 2020 au fost semnate contracte în valoare totală de 3 milioane de lei, pentru paturi de terapie intensivă, paturi electrice de spital, saltele și noptiere cu facilități de servire a mesei la pat.

Paturile pentru saloane sunt dotate cu cadru, saltea bare laterale de protecție și suport telescopic de perfuzii, în vreme ce paturile pentru ATI includ un cântar și o saltea pasivă.

„Estimăm că până la jumătatea anului vor fi înlocuite peste 300 de paturi, din toate secțiile spitalului. Până acum, în acest an, s-au schimbat 21 paturi de terapie intensivă și 160 de paturi electrice”, au mai declarat reprezentanții Spitalului Județean Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *