Două băi mobile au fost instalate la Pata Rât – VIDEO

Posted by

Asociația Zona Metropolitană Cluj (AZC) a instalat două unități mobile sanitare la Pata Rât, care vor deservi zeci de persoane care locuiesc în zonă.

„La o lună de la instalare, zeci de persoane utilizează zilnic cele două unități mobile sanitare pentru comunitatea de la Pata-Rât. Accesul la dușuri și toalete a fost considerat o prioritate de majoritatea celor care locuiesc în această zonă.

Ei au fost consultați în ianuarie-februarie 2020, în cadrul procesului de bugetare participativă din componenta „Muncă informală” a proiectului Cluj Future of Work, componentă implementată de ZMC. În urma acestui proces, a rezultat că lipsa unor dotări sanitare minimale, cum ar fi dușurile, are un impact major asupra capacității localnicilor de a arăta decent la locul de muncă.

Rezolvarea acestui neajuns a fost evidențiată ca o necesitate imediată în toate cele patru sub-zone ale comunității și a fost considerată cea mai importantă în sub-zonele Cantonului (Dezmirului) și Rampă. În zona Cantonului (Dezmirului), exista o singură unitate sanitară, iar pentru cei din Rampă, cea mai apropiată instalație se afla la 800 m distanță.

În acest context, a survenit pandemia COVID 19, care a creat și o urgență de sănătate publică, dat fiind faptul că Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că accesul la apă este esențial pentru protejarea populației de pandemie”, conform ZMC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *