Drama prin care a trecut o pacientă suspectă de COVID: „Ne despărţea doar un carton. Am stat pe un pat unde erau fire de păr, adică nu era dezinfectat”

Posted by

O femeie a povestit drama prin care a trecut în momentul în care a aflat că ar putea fi infectată.

„M-a sunat prietenul meu şi mi-a spus că tipa cu care luasem contact este confirmată pozitiv Covid. Am sunat la DSP continuu, la toate numerele posibile de telefon. Nu a răspuns nimeni, bineînţeles, timp de vreo 5 zile. Am dat chiar şi mail. Ţin minte că intram la apeluri şi le luam pe rând şi sunam continuu şi nu răspundea nimeni. A răspuns cineva într-un final, dar foarte greu, la un moment dat renunţasem. Într-un final au venit, mi-au făcut testul, mi-a venit rezultatul peste 2 zile, mă rog, 48 de ore, evident pozitiv. Au venit la 3-4 ore. Au venit în ziua respectivă. Măcar atâta lucru.

Mă aşteptam să fiu sunată. Am aşteptat toată ziua respectivă să fiu sunată, să mi se spună ce am de făcut. Nu s-a întâmplat. Am ales să sun eu. La fel, am sunat la toate numerele posibile. Am dat chiar şi mail-uri. Nu mi s-a răspuns. În continuare, cam tot 5 zile. După aceste 5 zile m-au sunat. Au venit la câteva ore. A durat 5 zile. Aş fi putut foarte bine să mai stau până când îmi trecea. Am fost dusă la centru. Mi s-au făcut investigaţii. Pe noi pacienţii testaţi pozitiv Covid ne despărţea un carton. Am stat pe un pat unde erau fire de păr, adică nu era dezinfectat.

Am optat pentru a primi analizele pe mail, care urmau să vină în ziua respectivă pe la 1. Mail-ul a fost scris corect. În curând se fac 3 săptămâni de când n-am primit rezultatele la analize. Am dat mail-uri. Am sunat, nu mi se răspunde. Eu când am fost dusă la spital de către DSP Am mers chiar 5 în ambulanţă. A doua oară nu am mai fost testată. Am întrebat şi eu medicul care era în ziua respectivă şi a spus că nu mai este nevoie de refacerea testului pentru că virusul nu mai este contagios după cele 14 zile. Am întrebat ce ar trebui să luăm, ce tratament.

Medicii de acolo de la centru ne-au spus că ei nu au voie să ne prescrie un tratament. Nu ne-a fost dat niciun tratament. Tratamentul bănuiesc că ar fi trebuit dat după ce ar fi venit analizele şi cum analizele la mine-au ajuns… Nu a venit nimeni să mă verifice. Nu m-a sunat nimeni”, a povestit pentru Mediafax o pacientă confirmată cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *