Drama prin care trece chestorul șef al IPJ Cluj! La doar 12 ani, fiul său a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie

Posted by

Polițiștii clujeni nu cred în acuzațiile aduse de DNA, șefului IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus. Acesta a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu și fals în acte publice. Drama prin care trece chestorul șef al IPJ Cluj

chestorul șef al IPJ Cluj, Mihai Rus
Drama prin care trece chestorul șef al IPJ Cluj

Oamenii legii spun că șeful lor a trecut de curând printr-o adevărată dramă, pentru orice părinte. Fiul acestuia, în vârstă de doar 12 ani, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie.

Cu toate astea, mai spun polițiștii, chestorul Rus nu a abuzat de funcția sa, pentru ca autorul să fie prins.

”Dacă nu a făcut abuz pentru fiul său, atunci de ce ar face pentru un permis de conducere. Ceva e cusut cu ață albă în dosarul de la DNA, unde chestorul Rus a fost reținut pentru 24 de ore”, ne-a declarat un anchetator clujean, din cadrul IPJ Cluj.

Infracțiunea de tâlhărie se confirmă

Pe rolul Curții de Apel Cluj există în faza apelului un dosar care se referă la acest caz.

Victima are 12 ani, iar autorul a împlinit 18. La judecătorie, R. Bogdan Alexandru a fost condamnat penal pentru tentativă la tâlhărie calificată.

”Aplică inculpatului R.B.A, măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de șase luni, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată”, se arată în sentința Judecătoriei Cluj Napoca.

Fapta a avut loc în data de 20.02.2022, în jurul orei 19:10. La acel momentfiul chestorului Rus se întorcea de la școală. Procurorii clujeni au stabilit că ”în timp ce se deplasa, pe strada Calea Floreşti din Cluj Napoca, înspre adresa de domiciliu, la intersecţia străzilor Calea Floreşti cu strada Ciobanului, a observat un grup de 5-6 persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 18 şi 19 ani. Întrucât nu a dorit să aibă probleme cu acele persoane, a grăbit pasul şi a trecut pe lângă ele”.

L-a căuatat de bani și bunuri

În momentul în care a trecut pe lângă ele, o persoană din grup l-a strigat “BA!”. În rechizitoriu se mai arată că fiul chestorului Rus nu a răspuns şi şi-a continuat deplsarea pe strada Ciobanului. După aproximativ 15-20 de metri, unul dintre membrii grupului, identificat ulterior ca fiind inculpatul R. Bogdan Alexandru, l-a urmărit în fugă şi l-a oprit.

”Inculpatul a purtat o discuție cu persoana vătămată *** și l-a dacă îl cunoaşte pe un anume Cristi. Ulterior i-a cerut să “scoată tot ce are la el”. Persoana vătămată minoră s-a speriat de inculpat, fiind frică pentru siguranța sa și i-a replicat inculpatului că nu are niciun bun asupra sa. Însă inculpatul a insistat și l-a întrebat dacă “pe căutate şi pe luate”, iar în momentul imediat următor a început să îl caute prin buzunarele de la haină şi l-a pus să se întoarcă cu spatele pentru a-l verifica şi în ghiozdanul pe care îl avea asupra sa. Inculpatul a constat că persoana vătămată nu are vreun bun asupra sa, după care i-a spus persoanei vătămate “du-te de aici!”, se arată în sentință.

Despre acuzațiile aduse de DNA, chestorului Rus, puteți citi AICI.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *