,

Drama unei familii la Cluj. Incompetența autorităților își arată fața – „Bunica ne-a sunat să își ia rămas bun. România este grav bolnavă”

Posted by

O clujeancă a povestit drama prin care a trecut și trece în continuare familia ei, după ce bunica a fost depistată pozitiv cu COVID-19, iar incompetența autorităților 

„Bunica mea este grav bolnavă… Si nu doar ea.. Si Romania noastra e grav bolnava! Sunt revoltata, epuitată si intristata.. Sa va povestesc pe scurt toate obstacolele prin care am trecut si inca mai trec. Bunica mea a fost depistata cu Covid19, situația s-a agravat, au internat-o la Spitalul din Dej, doar ca aici nu exista secție de Covid si nici tratament pentru asa ceva.. Deci trebuia dusa la Cluj! 

Doar ca in Clujul nostru nu mai exista locuri, desi la televizor s-a zis ca sunt echipați, sunt multe locuri, totul în regula.. Ca urmare, noi din familie ne-am unit si am dat telefoane peste tot, in toate orașele, la toate spitalele sa gasim noi un loc pe sectia de Covid. Deci NOI sa găsim un loc la spital, desi logic vorbind nu ar fi fost treaba noastră.. Dar dacă doctorii au zis: „Nu avem loc, asta este, nu avem ce face”; am înțeles ca „durerea” in cot e mare.. Asta ca sa ma exprim decent.. Următoarea zi au zis ca presiunea e prea mare si au primit mai multe telefoane din toate partile asa ca sunt nevoiti sa o primească pe bunica la Cluj.. Zis si facut!

Doar ca in acea noapte s-a mai degradat situația si nu au mai avut loc la terapie intensiva, astfel au transportat-o la Spitalul din Bistrița. Aici s-a discutat ca bunica mea ar mai avea o sansa, dacă cineva care a avut Covid i-ar dona sange pentru plasma! Cei din Bistrita au luat legătura cu noi spunand ca au facut cerere la DSP pentru plasma, dar daca am gasi si noi donatori ar fi si mai rapida interventia.

Ne-am apucat iar de dat telefoane, deoarece niciunul din noi nu am avut virusul si nu am fi compatibili pentru asta…Am găsit chiar 4 donatori, oameni minunati care sunt dispuși sa ajute straini! Mai rar asa ceva… Dar ce sa spun ca nu am rezolvat nimic! Acum vine partea si mai penibila: CENTRELE DE TRANSFUZII SUNT INCHISE IN TOATA ROMANIA CA E WEEKEND! Adica bunica e pe moarte si trebuie sa aștepte pana luni pentru programare! Deci sa ne înțelegem.. Pentru PROGRAMARE! Adica tu mergi sa donezi sange pentru ca vrei sa salvezi un om, dar nu se poate pentru ca nu ai programare.. La telefon ni s-a spus ca doar de luni incolo si cu PROGRAMARE, deci s-ar putea si de miercuri incolo pentru ca sunt altii la rand… Si bunica așteaptă plasma de 2 zile… Ni s-a spus ca bunica nu mai are de trăit doar ore si ca ieri trebuia sa moara! Dar n-a murit!

Încă trăiește si avem donatori, dar NU SUNT DESCHISE CENTRELE DE TRANSFUZII SI NICI PROGRAMARE NU AVEM!!! Am dat alte telefoane sa insistam la Centrele de Transfuzii.. Am si găsit o adresa, ca urmare, azi dimineață de la ora 8:00 s-a dus unul dintre donatori acolo, doar ca după 10 minute m-a sunat ca toate asistentele se uitau la ea ca la o nebuna si nu o bagă în seama pentru ca nu are PROGRAMARE si ne-au mai informat ca donarea asta dureaza 3 saptamani, adica doar dupa 3 săptămâni vin rezultatele din București. Batjocură totala! Cat sa mai așteptăm? Ce e de făcut? Bunica ne-a sunat sa-si ia ramas bun.. Nu doresc la nimeni… Simt ca daca ar fi fost invers, bunica ne-ar fi salvat! Are o iubire infinita pentru noi! Eu am o mustrare de conștinta incredibila..pentru ca stau neputincioasa… Si nu stiu ce mai am de făcut…”, a relatat Olah Tania Andrea, citeaza stiridecluj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *