Drama unui tânăr ajuns în stare gravă la ATI. Nu credea în COVID și nu era vaccinat: „Am crezut că o să mor în fiecare zi”

Un tânăr de 34 de ani a ajuns în stare gravă la ATI, după ce s-a infectat cu noul coronavirus într-o vacanţă în Italia. Le-a spus atunci medicilor că el nu s-a vaccinat şi că nici nu crede în boală.

„<Am crezut că o să mor în fiecare zi>.  Afirmaţia tulburătoare îi aparţine unui tânăr în vârstă de 34 de ani care, timp de aproape trei săptămâni, a fost intubat în vreme ce se afla internat în Secţia de Terapie Intesiva a spitalului nostru. Tânărul, care nu este vaccinat, s-a infectat cu Sars-CoV 2 pe când se află în vacanţă în Italia”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.
 
Timp de mai multe zile bărbatul şi-a administrat singur un tratament cu vitamine, iar când şi-a dat seama că nu mai poate respira s-a prezentat la spital. Gradul de afectare pulmonară era în acel moment de 80 la sută, scrie News.ro
 
A fost necesară intubarea acestuia pentru a-l putea salva. Tânărul le-a spus medicilor că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID 19.
 
“Fiecare decide pentru viaţa lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci şi să ai o formă atât de gravă. E mai bine să te vaccinezi decât să îţi pui viaţa în pericol”, a mărturisit tânărul pacient aflat încă pe patul din Secţia de Terapie Intensivă.