Drepturile animalelor nu i-au scos pe clujeni în stradă în număr prea mare, așa cum sperau inițiatorii acțiunii. Doar câteva zeci de participanți au venit la protestul pentru drepturile animalelor, sâmbătă după-amiază, 7 septembrie, în fața Prefecturii.
Aceștia s-au adunat la o acțiune împotriva eutanasierii și pentru susținerea sterilizării obligatorii și gratuite. Ei au tras un semnal de alarmă către administrațiile locale și clasa politică cu privire la lagărele de exterminare din adăposturi, unde „se omoară câinii cu toporul”.
„Opriți masacrul animalelor”

„Adoptă, nu cumpără”
Înarmați cu pancarte și mesaje pro animalele, aceștia au afișat mesaje precum „eutanasierea nu e o soluție”, „adoptă, nu cumpără”, „milităm pentru obligativității câinilor de rasă comună și a celor fără pedigree din toate gospodăriile”.
„Preveniți abandonul prin campanii de sterilizare gratuită” sau „cerem o hotărâre a Consiliului Local privind obligativitatea sterilizării”, „spune nu eutanasierii”, Stop mega afacerii maidanezul din bani publici. Ajunge cu atâta sânge”, „salvează-ți sufletul, salvând un câine”, acestea au fost câteva dintre mesajele manifestanților pentru drepturile animalelor.
În cadrul acțiunii, cei care au luat cuvântul au strigat împotriva eutanasierii câinilor și susținerea unor legi clare pentru sterilizarea gratuită. Aceștia susțin că nu trebuie să se lase nimeni intimidați de autoritățile statului și au susținut că există o mafie în sistemul de stat din care unii câștigă bani din afacerea eutanasierii.
Aceștia au strigat stop atrocităților din „lagărele de exterminare” din adăposturi și masacrului câinilor fără stăpân. Protestatarii au dat și mai multe exemple, cum ar fi masacrul câinilor de la Târgu Jiu sau problemele de la adăpostul din Lancrăm.
„Târgu Jiu primește lunar 18.000 euro lunar pentru a întreține adăpostul de animale. Câinii aceia nu au nici acoperiș. Eu am acasă 40 de câini și am încercat să obtin autorizație pentru a fi declarat adăpost, dar mi s-a spus că <nu te putem autoriza pentru că sunt prea multe cerințe>. Unde sunt aceste cerințe la adăpostul din Lancrăm?”, a precizat un iubitor de animale.
Pe 21 septembrie va fi un marș puternic și foarte mare la București pentru drepturile animalelor.
„Dacă preoții ne-ar susține și să le spună oamenilor că e mai mare păcat să arunci puii în șanț decât să sterilizezi, dar nu ne ajută nimeni. Biserica are putere mare, dar nu ajută”, a mai precizat unul dintre inițiatorii acțiunii de protest de la Cluj.
Mai mulți iubitori de animale au venit și cu cățeii lor la acțiunea de protest.
„O femeie de aici a venit la Cluj astăzi din Baia Mare pentru acest protest, dar clujenii nu au binevoit să iasă în stradă. Grupul de protectia animalelor Cluj are 50.000 de membri și astăzi suntem câteva zeci. Nu mai cereți asociațiilor să se implice, implicați-vă și voi”, a spus una dintre inițiatoarea acțiunii.
Imagini de la acțiunea de protest pentru susținerea drepturilor animalelor la Cluj
Unul dintre protestari a strigat la microfon un mesaj pentru liderii politicii Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis, precum și primarilor din toată țara. „Luați măsuri. Opriți masacrul câinilor și urșilor. Dragi parlamentari, dați o lege să se oprească eutanasierea. Nu vreau să aud că va fi pusă în aplicare legea care ucide urșii. Opriți crima”.
„Rușine medicilor veterani care au acceptat să omoare câinii„, a fost mesajul unuia dintre iubitorii de animale către medicii veterinari.
Lasă un răspuns