,

După ce a eșuat la Petrolul Ploiești, Costel Enache a fost numit antrenor la „U” Cluj!

Posted by

Clubul de fotbal FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu tehnicianul în vârstă de 47 ani, Costel Enache, pentru a pregăti echipa în acest sezon competițional 2020-2021 al Ligii a 2-a.

Antrenorul născut în Piatra Neamț îl urmează la cârma clubului universitar pe Adrian Falub, care și-a dat demisia la presiunea fanilor după două înfrângeri consecutive obținute în primele trei etape ale sezonului.

Enache și-a început cariera în antrenorat la CSM Roman în anul 2008. În pauza de iarnă a sezonului 2010-2011 a preluat Ceahlăul Piatra Neamț, echipă alături de care a izbutit promovarea în prima ligă.

În 2015 a fost numit în funcția de selecționer al naționalei Under 18 a României. Alături de FC Botoșani s-a clasat pe poziția a opta în stagiunea 2017-2018, iar un an mai târziu a reușit cea mai mare performanță pe plan intern, alături de Astra, calificarea în play-off, la finalul campionatului formația de la malul Dunării poziționându-se pe locul 5.

Înainte de a deveni antrenorul Universității, Costel Enache a condus Petrolul Ploiești, dar acesta a eșuat pe „Ilie Oană”, de unde a fost dat afară.

Noul antrenor al Universității este încântat de această nouă provocare a carierei: „Am fost determinat să vin aici de spiritul creat de această echipă. Noi, cei implicați în fotbal, trăim mult prin emoția spectatorilor. Să sperăm că lucrurile se vor corecta în curând din punctul acesta de vedere și vom avea suporterii alături de noi. Apoi, cred că profesional este o oportunitate de a ieși în evidență. ”U” Cluj a transmis mereu un mesaj și unul destul de puternic. Văd o provocare pentru antrenorul Costel Enache, dar și pentru omul Costel Enache. Cred în potențialul clubului foarte mult și vreau să fiu cel care profită de acest potențial. Faptul că sunt într-o continuitate sportivă mă poate dezvolta personal și uman, iar lucrul acesta a apărut ca o șansă nesperată pentru mine, cu atât mai mult cu cât cel care mă provoacă este un brand precum ”U” Cluj”, a spus Costel Enache pentru fcucluj.ro.

Noul staff al lui Enache la „U” Cluj va fi format din Cătălin Munteanu (secund), Mihai Ștețca (antrenor cu portarii) și italianul Alessandro Cittadino (preparator fizic).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *