,

După ce s-au făcut de rușine, Poliția și Jandarmeria Cluj anunță că sunt pregătite

Posted by

Pentru meciul dintre România și Olanda, Poliția Cluj anunță că este pregătită să intervină, dacă suporterii se iau la bătaie. După ce s-au făcut de rușine, Poliția și Jandarmeria Cluj anunță că sunt pregătite.

Meciul României se vede GRATIS în centrul Clujului, pe un ecran gigant!
Meciul României se vede GRATIS în centrul Clujului, pe un ecran gigant!

Ultrașii lui U Cluj și CFR Cluj sunt avertizați că vor exista și forțe importante de jandarmi.

Pentru acest meci au fost luate măsuri speciale. După meciul dintre România și Slovenia, suporterii s-au bătut în centrul Clujului. Nici până azi nu știm ce măsuri legale au fost luate.

”Polițiștii și jandarmii clujeni vor fi prezenți în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a desfășura activități de prevenire și combatere a infracțiunilor săvârșite cu violență, precum și a faptelor de natură să împiedice desfășurarea normală a evenimentului programat în Piața Unirii, începând cu ora 19, unde se va proiecta pe un ecran de mari dimensiuni meciul România – Olanda”, anunță Poliția Cluj.

Atmosfera trebuie să fie una de fairplay, și nu de violență.

Ce prevede Codul Penal

Codul Penal pedepsește cu închisoarea fapta de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Amintim faptul că, potrivit articolului 371 din Codul penal.

”Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Suporterii sunt sfătuiți să nu aibă asupra lor materiale pirotehnice. Nici recipiente din sticlă ori alte obiecte contondente care pot pune în pericol siguranța participanților la această activitate de susținere a naționalei României.

”Suporterilor care fac parte din galerii le recomandăm să nu afișeze inscripții care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență. Conform Legii 60/1991, sunt interzise astfel de obiecte. Subliniem faptul că, potrivit Legii 61/1991: ”săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice” reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 lei și 1.000 lei”, se mai arată în comunicat.

Totodată, același act normativ sanționează ”provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, precum și tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”, cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *