Acasă EVENIMENTE Ea este judecătoarea care nu a venit la serviciu să judece cazul...

Ea este judecătoarea care nu a venit la serviciu să judece cazul unui violator din Dej. Curtea de Apel Cluj a dispus verificări

0

Cazul de la Dej, unde judecătorul Candidia Mărginean Cătinean nu a venit la serviciu, și nici nu s-a grăbit să judecere cererea de arestare a unui violator, continuă să producă revoltă în societatea românească.

O tânără de 17 ani a fost bătută și violată de un infractor, Alin Moldovan, iar mai apoi acesta a fost eliberat deoarece judecătoarea Candidia Laura Mărginean Cătinean nu a venit la serviciu, și când a venit, era deja prea târziu.

Violatorul deja fusese pus în libertate, deoarece mandatul de reținere pentru 24 de ore, emis de procurorul caz, expirase, joi, la ora 13. Mandatul de artestare emis de judecătoarea Mărginean a venit, joi, la ora 16, și a fost recorectat, tot joi, la ora 16.15.

Curtea de Apel Cluj face verificări

Judecătorul Carmen Pop de la Curtea de Apel Cluj a anunțat, în cursul zilei de vineri, că în cazul de la Dej, unde un violator a fost pus în libertate, deoarece judecătorul a ajuns prea târziu la birou, au fost dispus verificări.

”In ceea ce priveşte informaţiile apărute în mass-media potrivit cărora a fost pus în libertate un bărbat acuzat de viol urmare a faptului că judecătorul de drepturi si libertăţi de la Judecătoria Dej, în faţa căruia urma sa fie prezentat bărbatul cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, a ajuns la muncă la câteva ore după expirarea ordonanţei de reţinere, vă comunicăm faptul că, referitor la aspectele menţionate, conducerea Curţii de Apel Cluj a demarat verificări în conformitate cu dispoziţiile art. 7 alin 1 lit. c din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti”, a precizat judecătorul Carmen Pop de la Curtea de Apel Cluj.

Violator pus în libertate după ce a violat o adolescentă

La mai bine de 22 de ore de când a fost elliberat din arest, pentru că judecătorul a întârziat la serviciu, unde trebuia să judece cererea de arestare preventivă, Poliția Cluj îl caută pe Alin Moldovan, cu forțe mărite.

Au fost instalate filtre la ieșire din Dej. În plus, bărbatul a fost dat în urmărire generală.

Clujenii cer ca judecătoarea Mărginean să fie aspru sancționată

Oamenii sunt revoltați pe un astfel de comportament al unui judecător, plătit regește, și cu drepturi pe care un român de rând nu le are.

”Așa arata fața urâtă a Candidei. Predestinat nume pentru această judecătoare căci nu e vorba despre candoare aici, ci despre o adevărată infecție în sistemul judiciar românesc. Beneficiara de pensie specială în curând, când alții mai au încă 20 de ani de muncă, nu este în stare să ajungă la serviciu doua zile consecutiv, iar violatorul care trebuia închis, a fost eliberat. O incompetentă care și-a bătut joc de drama unei familii și a unei tinere de 17 ani.

Un sistem ticălos și indolent care în loc să găsească rapid un judecător care să dispună arestul preventiv a dormit în așteptarea pensiilor de peste 5 mii de euro.

Sa vă fie rușine, canaliilor!”, a scris clujeanca Adela Mîrza, pe facebook.

Ca și Adela Mîrza, la fel gândesc milioane de români despre sistemul judiciar românesc care devine unul tot mai infect pe zi ce trece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.