,

Echipa de baschet U-BT Cluj-Napoca, lovită de COVID-19. 7 jucători și un membru al staff-ului depistați pozitiv

Posted by

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a fost lovită în plin de pandemia de coronavirus, iar 8 jucători și membri ai staff-ului au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

Potrivit informațiilor oficiale, cei 7 jucători și 1 membru al staff-ului au fost depistați pozitiv după turneul amical de la Sibiu. Starea de sănătate a acestora este bună și se află în izolare la domiciliu.

Clubul a luat decizia de a suspenda activitatea primei echipe și a echipelor de juniori până la îmbunătățirea situației.

Echipa a participat în perioada 7-8 octombrie la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu, întreaga echipă fiind testată în prealabil. Mai exact, până la turneul amical de la Sibiu, echipa a fost testată de trei ori, de fiecare dată cu rezultate negative.

Staff-ul și baschetbaliștii au fost testați înaintea cantonamentului din Serbia, înaintea deplasării din Bulgaria, respectiv pe 1 octombrie, înaintea meciurilor amicale cu CSM CSU Oradea. Întrucât partidele cu CSM CSU Oradea s-au desfășurat în perioada 2-3 octombrie, oficialii clubului nostru au luat legătura cu organizatorii turneului de la Sibiu, care ne-au precizat faptul că, pentru prezența noastră, este suficientă dovada testelor negative din data de 1 octombrie.

După revenirea de la Sibiu, sâmbătă, 10 octombrie, doi baschetbaliști au anunțat că prezintă simptome specifice COVID-19, astfel că staff-ul echipei a decis ca aceștia să nu se prezinte la antrenament, să rămână în izolare la domiciliu și să informeze permanent clubul asupra evoluției situației și a simptomatologiei. Ulterior, duminică, 11 octombrie, alți 2 sportivi au anunțat că prezintă simptome specifice COVID-19.

Luni, 12 octombrie, cei patru sportivi care au prezentat simptome au fost testați, rezultatele fiind pozitive. Am comunicat imediat situația autorităților și Federației Române de Baschet, printr-o adresă oficială, și am efectuat testările pentru restul echipei și staff-ului în cursul dimineții de marți, 13 octombrie. Astfel, astăzi au fost descoperite încă patru cazuri pozitive de COVID-19, rezultând un total de 8 cazuri în cadrul echipei noastre (7 jucători și un membru al staff-ului).

Componenții echipei, depistați pozitiv, se simt bine și sunt în izolare la domiciliu. În continuare, clubul așteaptă deciziile din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj, iar testele vor fi repetate joi, 15 octombrie. Până atunci, activitatea la prima echipă, dar și la formațiile de juniori care își desfășoară antrenamentele la BTarena, este suspendată.

Suntem convinși că, împreună, vom depăși acest moment regretabil și ne vom întoarce cu toții sănătoși la sală!”, au anunțat oficialii clubului pe sit-ul u-bt.ro.

Foto: https://www.facebook.com/UBTCluj/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *