Exclusiv! Polițiștii chefuiau iar un om a fost băgat în comă chiar sub nasul lor. Imaginea ”Selgros” în stare gravă

Un incident deosebit de grav a avut loc la finalul săptămânii trecute, la un restaurant din Apahida, unde mai mulți polițiștii de la Secția Zonală Apahida chefuaiu pe rupte.

Surse de încredere susțin că erau ziua de naștere a unui polițist pe nume Cristian Marchiș, de la postul de poliție Apahida. Petrecerea a durat până spre dimineață, în interiorul restaurantului, asta chiar dacă la Apahida, activitatea în interior a localurilor este interzisă. Petrecăreții au chefuit la Apahida iar mai apoi au plecat la Suatu să mai bea. Cum au fost refuzați s-au întors la Apahida.

Revenind la cazul de o gravitate extremă, trebuie spus că la un moment dat, după ora 2.40 noaptea, Adrian Pop, un cunoscut bucătar din Cluj, imaginea magazinelor Selgros, angajat la celebrul Popas de la Suat, proprietatea Jenucu Vereș, patronul Salprest, este găsit în comă, în fața localului Papahida. A ieșit din local alături de o persoană, după care acea persoană s-a întors și le-a spus celorlalți ”mergeți și luați-vă bucătarul”.

Martorii noștri susțin că Adrian Pop a venit de la Suat, alături de alte persoane, pentru a continua petrecerea, la localul Papahida, din Apahida.

”Ce pot să vă spun, este faptul că în local erau mai mulți polițiști. Adrian Pop a venit cu ei de la Suat, unde șeful de sală, ar fi refuzat să le mai servească băuturi alcoolice. Au luat legătura cu Miki, patronul de la Papahida dacă pot merge acolo să mai bea o bere și el a zis că da. Așa au ajuns din nou la Apahida”, spune o sursă de încredere.

”Am vorbit cu el la zece seara”. Imaginile de pe camerele de luat vederi au dispărut

Dorina Pop, soția lui Adrian Pop, ne-a declarat că a luat legătura cu soțul ei, la ora 22.30, și acesta se afla la pensiunea Suatu, la lucru.

”La zece seara îmi spunea că este foarte obosit că are încă de lucru și că vine a doua zi. I-am zis: no bine, rămâi și dormi acolo. După ce s-a terminat lucru, s-a pus la masă la un șpriț. Acolo au venit oamenii aia de la Apahida, cu trei mașini. Șeful de sală nu a mai vrut să le servească băutiuri în interiorul restaurantului și i-a scos afară. Cum a ajuns Adrian la Apahida nu știu”, ne-a declarat Dorina Pop.

Soția lui Adrian Pop a declarat că a luat legătura cu un avocat celebru din Cluj, Călin Budișan, pentru a reprezenta familia în fața organelor judiciare.

Interesant este că imaginile surprinse de camerele de luat vederi de la localul Papahida, nu mai există. Unii spun că au fost șterse intenționat, alții spun că oricum acestea nu surprind locul comiterii presupusei agresiuni.

”Am văzut când au ieșit afară”

Cel mai bun prieten a lui Adrian este N.M. Bărbatul a fost sunat de Adrian Pop, sâmbătă noaptea pentru a-l duce acasă.

”M-a sunat Adi să mă duc după el la Apahida, ca să meargă acasă. Era îmbrăcat în haine de bucătar. El era la masă cu alte șase-șapte persoane. Nu pot să spun ceea ce nu știu. Adrian făcea skanderberg cu unul tatuat (persoana se numește Rareș și este cumnatul polițistului Cristian Marchiș – n.n.). La un moment dat, Adrian a ieșit afară cu acest Rareș. Nu păreau certați. Am văzut momentul în care au ieșit afară. Nu au trecut nici 30 de secunde și Rareș ăsta și-a băgat capul pe ușă și ne-a spus haideți că bucătarul a căzut jos sau ceva de genul ”, a spus M.

După acest moment, M. și cu patronul localului au ieșit afară și i-au dat lui Adrian Pop primul ajutor medical. Celalte persoane din local, printre care și polițistul Cristan Cenan au dispărut fără urmă.

”Eu am ieșit și cu patronul că doar era prieten bun și cu Adrian. Ceilalți au dispărut fără urmă, fără să zică ceva. Și-au luat hainele și au dispărut. Nu tu ajutor medical, nu tu nimic. Eu și cu patronul localului l-am întors, ii curgea sânge de după ureche. I-am scos limba. El se chinuia să respire. Am chhemat salvarea și au venit repede. Atât știu, atât vă spun. Asta am declarat și la poliție”, ne-a mai spus M.

Au plecat de la Apahida, apoi au revenit

Un alt coleg al lui Adrian Pop ne-a declarat că Adrian Pop a plecat de la locul de muncă, de la Pensiunea Suatu, în jurul orei 1.30 noaptea.

D.C. spune că Pop a plecat cu un grup de persoane care a venit la Suatu pentru a mai bea alcool, dar el a refuzată să îi servească pe motiv că normele antipandemie interzic clar acest lucru.

”Cu grupul ala de persoane era și patronul de la Papahida. Adrian era prieten cu el și așa a plecat și el la Apahida. Acolo s-a întâmplat tot. De la Suatu au plecat pe la 1.30, și Salvarea a afost chemata la 2.40, va dați seama că acolo a fost ceva. Adrian avea un stil mai gălăgios un pic, și poate că a enervat pe careva. Nu știu. Nu am fost de față”, ne-a spus și D.C.

Internat la Neurochirurgie

În prezent, Adrian Pop este internat în stare critică la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca, în stare critică.

”A fost lovit la cap. Puternic de tot. Se află în comă profundă. Nu este de operat. Totul este foarte grav.
Extrem de rezervat. A fost și poliția și s-a interesat de caz”, ne-au declarat surse medicale.

Dorina Pop, soția lui Adrian Pop, ne-a mai declarat că polițistul Cristian Marchiș a sunat deja de două ori pentru a se interesa de soarta bărbatului.

”De ce a sunat? Are ceva de ascuns. Îi spun să ne zică adevărul. Dacă a fost lovit să aibă curaj să ne spună. Trebuie să aflăm adevărul”, ne-a mai spus Dorina Pop.

Ce spune Poliția Cluj. Polițiștii prezenți vor fi anchetași

La data de 7 martie a.c., o persoană a sunat la 112, în jurul orei 02.40. La fața locului au intervenit polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida, collegii lui Cristian Marchiș, care au au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în apropierea unui local public situat pe strada Libertății, în localitatea Apahida, a fost găsită o persoană în stare de inconștiență.

”Echipajul deplasat la fața locului a identificat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a fost preluat de echipajul medical la o unitate de specialitate. În urma primelor verificări efectuate de polițiști și a informațiilor preliminare, există date potrivit cărora bărbatul de 51 de ani ar fi participat la un eveniment privat derulat în interiorul respectivului local public, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, la un moment dat fiind observat de participanți părăsind încăperea.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, sub coordonarea procurorului de caz. În referire la desfășurarea evenimentului privat, împrejurare prin care s-ar fi încălcat interdicțiile impuse în perioada stării de urgență și la care ar fi participat doi polițiști clujeni, precizăm că la data de 10 martie a.c., conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări”.