, ,

El este elevul din Huedin care a urinat pe fața unui coleg. Astfel de gesturi nu pot fi iertate. Acum va repeta anul

Posted by

Conducerea Liceului ”Octavian Goga” din Huedin ne-a transmis că în cazul fenomenului grav de bullying, înregistrat la nivelul școlii, au fost aplicate în total, trei sancțiuni, cele mai grave prevăzute de regulamentul școlar.

Elevului I.T, cel care a urinat pe fața elevului victimă, în timp ce acesta dormea, a primit mustrare scrisă cu scăderea notei la purtare, sub șase. Acest lucru, înseamnă cu elevul este direct repetent. Cei patru se aflau în excursie la Viena, unde a avut loc nefericitul incident.

”Nu am mușamalizat nimic”

Conducerea școlii, prin directorul Dorin Matiș, ne-a mai transmis oficial că și ceilalți doi elevi care au fost de față, dintre care unul a filmat incidentul, au primit aceleași sancțiuni.

”Nu este vorba, așa cum a apărut pe rețelele de socializare, că ar fi vorba de o mușamalizarea a acestui caz. Am anunțat personal, conform procedurii speciale, forul ierarhic superior care a verificat situația și am dispus toate măsurile prevăzute de legislația școlară … Am făcut aceste precizări deoarece au apărut tot felul de variante în spațiul public și care nu sunt întocmai cu realitatea de fapt cu privire la măsurile luate la nivelul liceului. Repet, nu este vorba de mușamalizare ci de măsuri concrete luate procedural și la timpul potrivit, adică imediat după aflarea de incident. Noi am luat măsurile care le puteam lua în acest caz conform legislației în vigoare la care am adăugat programe și intervenții de consiliere de specialitate prin consilierul școlar. Important este ca astfel de incidente să nu se mai repete nici la noi și nici în altă instituție de învățământ”, a declarat profesorul Matiș.

Mama elevului implicat refuză să facă precizări

Pentru a afla care a fost adevărul am luat legătura cu Andreea Trif, mama elevului care a urinat pe fața colegului său de clasă.

”Bună seara, sunt de la presă, și vreau să vă intreb cum raspundeți acuzațiilor formulate pe facebook de un anume domn, în legatură cu acuzația adusă fiului dvs că, alături de alți colegi s-a urinat pe fața altui copil, în timp ce acesta dormea”, a fost întrebarea adresată de Foaia Transilvană.

În replică, Andreea Trif ne-a blocat pe facebook. Pentru că este vorba despre un minor, redactia noastră nu va face referire la identitatea acestuia, în plusi imaginea fiind blurată.

Acuzații de sfidare a familiei celui agresat

Pe de altă parte, pe grupul de facebook ”cetățeni din Huedin”, un anume Cody Barbu, susține că cele trei familii nu au dovadă de minim regret cu ocazia audierilor care au avut loc la Liceul ”Octavian Goga.

”Părinții celor 3 elevi implicați în abuzul de la Huedin au avut o atitudine nepotrivită și arogantă în timpul discuțiilor cu părinții victimei. Andreea Trif, mama abuzatorului principal, fiind convocată la ședință cu părinții de către cadrele didactice împreună cu părinții celorlalți abuzatori, la rugămintea celui abuzat de de a înlătura materialul video de pe rețelele sociale, i-a răspuns elevului abuzat “ Nu te oftica.” Păi cum să nu se oftice, doamnă? Dacă era invers, nu v-ați fi ofticat și voi?”, a scris Cody Barbu.

Părinții abuzatorilor s-au prezentat la ședință cu un aer de superioritate și un vocabular nedemn pentru o asemenea situație, a mai scris Barbu pe pagina respectivă de internet.

Plângere la procurorul general al României

Având în vedere că acest caz a fost ignorat complet de instituțiile abilitate în urma unei plângeri penale, desigur, încercându-se o mușamalizare, mama victimei a cerut audiență la Procurorul General al României.

”Andreea Trif împreună cu Alina Mocan (mama unui alt elev sancționat – n.n.) și soțul acesteia, aflând de acest aspect, s-au prezentat la domiciliul victimei sub pretextul de a-și cere scuze, dar au înregistrat convorbirea fără acordul parinților ce locuiau în imobil. Care a fost scopul acelei înregistrări, stimați părinți ai abuzatorilor? Nu e îndeajuns că odraslele voastre … au comis acel abuz, recurgeți în continuare la forme neortodoxe pentru a mușamaliza, nu-i așa? S-a dorit a se încerca și vreun șantaj, nu-i așa?”, a mai scris Cody Barbu.

Societatea civilă are obligația să se implice

Acesta a mai scris că a fost criticat de unul dintre părinții celor trei copii implicați că de ce se implică în acest caz. Barbu mai scrie că societatea civilă ar tot dreptul din lume să se implice în viața socială a unui oraș, mai ales că vorbim despre u caz extrem de grav, care poate marca pe viață, destinul unui copil.

”Din contră, părinții acestora nici măcar nu înțeleg faptul că societatea civilă are dreptul de a critica un asemenea abuz. Alina Mocan, ne întreabă cu “ ce drept” dezbatem faptele întâmplate. Cum cu ce drept? Păi nu ai absolvit tu Facultatea de Drept? Ce facultate necreditată ai absolvit de nu înțelegi nici măcar elementele fundamentale ale justiției în contextul acestor fapte? Ce naiba ai învățat pe bancile facultății? Având în vedere că ai absolvit Dreptul, ar trebui să fi învățat că societatea civilă are drepturi, în special de a se proteja de asemenea abuzuri, mai ales prin dezbateri publice”, a mai scris Barbu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *