Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRE PRINCIPALA

El este jandarmul care a tras cu pistolul la Arhivele Statului Cluj. Are și dosar pentru alcoolemie

Timp de câteva zile, Departamentul de Investigații de la Foaia Transilvană a derulat cercetare jurnalistică despre incidentul cu focurile de armă din incinta Arhivelor Naționale Cluj.

Incidentul ar fi avut loc pe data de 8 iunie 2023, militarul în cauză fiind plutonierul adjutant șef Marius Lar.

Plutonierul Lar a tras cu pistolul în Arhivele Nationale Cluj.

Plutonierul Lar a tras cu pistolul în Arhivele Nationale Cluj. Sursa foto; Lar Marius

Oficialii de la Inspectoratul Județean de jandarmi Cluj ne-au declarat că pentru acest incident militarul a fost sancționat cu avertisment scris.

Din primele informații, miitarul le-ar fi comunicat șefilor lui că a vrut să își curețe arma. Aceste afirmații nu pot fi crezute din moment regulamentele militare prevăd că armele de foc se curăță fără glonț pe țeavă și doar în locuri special amenajate.

Dosar penal pentru alcoolemie

După câteva zile de la acest incident, același militar jandarm a fost implicat într-un incident auto, în timp ce se îndrepta spre locul de muncă.

Sursele noastre susțin că acesta s-ar fi certat în trafic cu un preot, care la rândul lui conducea un autoturism. În urma testării cu aparatul alcool test a rezultat că jandarmul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj a confirmat și acest incident, care a avut loc pe data de 14 iulie 2023.

”Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj dezaprobă astfel de comportament, drept pentru care s-a dispus efectuarea unei anchete disciplinare”.

Jandarmul refuză să vorbească

Foaia Transilvană l-a contactat pe plutonierul adjutant Marius Lar, de la Jandarmeria Cluj pentru a vedea ce anume s-a întâmplat.

Pe data de 28 iulie 2023,  redacția noastră i-a adresat lui Marius Lar două întrebări, pe contul său de pe o rețea de socializare. Timp de mai bine de 13 de zile, jandarmul nu a răspuns. Dacă va considera necesar, vom publica răspunsurile trimise pe adresa redacției.

* Vrem să vă întrebăm dacă ați fost implicat într-un incident accidental cu arma, în timpul serviciului la Arhivele Statului Cluj?

* Vrem să vă mai întrebăm dacă ați fost implicat într-un accident de circulație, având o alcoolemie de 1.25 la mie alcool în aerul expirat?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești și al Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, în zona Km49,...

EVENIMENTE

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus...

EVENIMENTE

Celebra plajă din stațiunea Mamaia va fi amanejată în baza unei proiect realizat de un grup de arhitecți din Cluj Napoca, care au câștigat...