Politistul a fugit de la locul faptei

El este polițistul care a fugit de la locul unde celebrul chef Adrian Pop agoniza. Nici nu l-a interesat în ce stare se află bietul om.

Politistul a fugit de la locul faptei. Polițistul Cristian Marchiș de la Postul de Poliție Apahida, cel care a organizat petrecerea unde a avut loc tragedia cu chef Adrian Pop este cercetat disciplinar. În plus, procurorii clujeni au deschis un dosar penal în care anchetează cazul.

Surse din cadrul IPJ Cluj susțin că polițistul și un alt coleg care se afla la petrecere, ar fi plecat de la fața locului, și nu ar fi acordat victimei, cunoscutul bucătar Adrian Pop, ajutor medical, ceea ce presupune comiterea infracțiunii de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

”Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, se arată în Codul Penal.

Agentul refuză să vorbească despre incident. Politistul a fugit de la locul faptei

Foaia Transilvană a încercat să îl contacteze pe agentul Cristian Marchiș, dar acesta a refuzat orice dialog. Nici cumnatul acestuia, un anume Rareș, nu a putut fi contactat. Acest Rareș este persoana care a ieșit afară, alături de chef Adrian Pop, în parcarea localului Papahida, din Apahida.

Martorii susțin că după aproximativ 30 de secunde, de la momentul ieșirii pe ușă a celor doi, acest Rareș a intrat pe ușă și le-a spus celor dinăuntru: ”haideți și vă luați bucătarul”. Adrian Pop era deja căzut la pământ, în stare de comă.

Medicii cu care Foaia Transilvană a stat de vorbă ne-au relatat faptul că leziunea cerebrală masivă, suferită de Adrian Pop, nu s-ar fi putut produce decât în urma unei lovituri.

”Acum fie a fost lovit în barbă sau împins, și a căzut și s-a lovit de asfalt cu capul, fie i s-a făcut rău și a căzut de unul singur și s-a lovit. Această din urmă variantă, este mai puțin probabilă, având în vedere întreg contextul probator din dosar”, ne-a declarat un anchetator.

Ce s-a întâmplat în parcarea localului Papahida

Martorul N.M. spune că i-a văzut pe cei doi, chef Adrian Pop și acel Rareș, ieșind din local, după care a povestit faza cu ”haideți și vă luați bucătarul”.

”M-a sunat Adi să mă duc după el la Apahida, ca să meargă acasă. Era îmbrăcat în haine de bucătar. El era la masă cu alte șase-șapte persoane. Nu pot să spun ceea ce nu știu. Adrian făcea skanderberg cu unul tatuat (persoana se numește Rareș și este cumnatul polițistului Cristian Marchiș – n.n.). La un moment dat, Adrian a ieșit afară cu acest Rareș. Nu păreau certați. Am văzut momentul în care au ieșit afară. Nu au trecut nici 30 de secunde și Rareș ăsta și-a băgat capul pe ușă și ne-a spus haideți că bucătarul a căzut jos sau ceva de genul”, a spus M.

Între timp, agentul Marchiș, colegul său, acel Rareș și alți trei bărbați s-au făcut nevăzuți de la fața locului. Pe polițiști nu i-a interesat de soarta lui chef Adrian Pop, și au fugit ca niște lași de la fața locului. Iar pentru asta ar merita să fie dați afară din Poliția Română.

Adrian Pop a fost ajutat doar de N.M. și de un anume ”Micki”, patronul de la Papahida.

Dramatismul din parcarea localui Papahida

Apelul la 112 s-a făcut la ora la ora 2.38, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Timp de 22 de minute, N.M. și acel ”Micki” au fost singuri cu chef Adrian Pop, care nu răspundea la nicio manevră de ajutor. În tot acest timp, agentul Marchiș, colegul lui, acel Rareș și ceilalți, au preferat să fugă de la fața locului.

Primul ajutor medical a venit la ora 3.00. Era un echipaj de la SMURD. Mai departe vă lăsăm să lecturați punctul de vedere al celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, pentru a vedea dramatismul situației de la fața locului.

”Primul apel pentru solicitarea intervenției de urgență pe strada Libertății din Apahida, în noaptea de duminică, a fost inițiat la ora 2.38, iar echipajul a sosit la locul solicitării, echipat cu costume de izolare biologică, la ora 3.00. La evaluarea primară s-a constat faptul că bărbatul era în stare de inconștiență și în stare critică, drept pentru care, concomitent cu acordarea primului ajutor calificat, a fost solicitat în sprijin un echipaj medical. S-a plecat imediat cu bărbatul la întâlnire cu echipajul medical SMURD, astfel încât la ora 3.23 cele două echipaje s-au întâlnit pe strada Traian Vuia. În momentul întâlnirii celor două ambulanțe, bărbatul, în vârstă de 51 de ani, intrase în stop cardio respirator și s-au început manevrele de resuscitare avansată în ambulanță, manevre ce au readus semnalele vitale ale bărbatului. Bărbatul a fost predat, în stare critică, la spital, la ora 3.52”, se arată în răspunsul oficial de la ISU Cluj.

Celebrul procuror Găzdac a intervenit în dosar. Politistul a fugit de la locul faptei

Familia lui Adrian Pop a apelat la serviciile celebrului avocat Călin Budișan, cunoscut ca un specialist în dreptul penal.

”Așa cauză nu am văzut nici eu, de mult timp. Clar sunt foarte multe suspiciuni care trebuie lămurite. Vom cere și expertize să vedem ce s-a întâmplat. Vom cere și proba cu detectorul de minciuni pentru cei prezenți. Așa vom știi cine minte și cine nu”, a spus Budișan.

Din partea cabinetului de avocatură Călin Budișan, ancheta este condusă de celebrul procuror Viorel Găzdac, acum pensionar și avocat. Găzdac a fost primul procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și șef al Secției de Urmărire Penală, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Experiența lui în acest domeniu nu mai trebuie dovedită.

Chef Adrian Pop (foto joc) se află în continuare în stare critică la Spitalul de Neurochirurgie din Cluj Napoca, unde echipa profesorului Ștefan Florian face tot ce este omenesc posibil pentru a-l salva.

Exlusiv! Polițiștii chefuiau iar un om a fost băgat în comă chiar sub nasul lor. Imaginea ”Selgros” în stare gravă