Cine este elevul traficant de droguri. Era dealerul de la mai multe licee din Cluj

Posted by

Elev cercetat pentru trafic de droguri la 18 ani, în Cluj-Napoca. Acesta vindea droguri minorilor la școală. Cine este elevul traficant de droguri. 

Elev cercetat pentru trafic de droguri
Elev cercetat pentru trafic de droguri

Tribunalul Cluj a emis un mandat de arestare pe numele lui Alex Deac, elevul din Cluj Napoca. Acesta este acuzat de trafic de droguri și a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

În fața judecătorului Alex Deac a solicitat o măsură mai ușoară, precum arest la domiciliu. Magistratul a considerat că faptele de care Deac este acuzat sunt prea grave, pentru a sta acasă.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatului Deac Alex, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, …, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.02.2024 şi până la data de 10.03.2024 inclusiv”, se arată în mandatul de arestare.

Un echipaj de jandarmi de la Gruparea Mobilă l-a depistat în apropierea unei școli, având asupra lui o cantitate semnificativă de droguri de risc.

Dealer de droguri de pe băncile școlii

Tânărul avea un întreg arsenal de luptă la el, cum ar fi două pumnale, un spray iritant lacrimogen, un briceag și o cagulă.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unui tânăr (elev), de 18 ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

În fapt, la data de 9 februarie 2024, acesta a fost depistat de către un echipaj de ordine publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, în proximitatea unei unități de învățământ, având asupra sa o cantitate de peste 20 de grame canabis (drog de risc) deja porționată în vederea comercializării, precum și un cântar electronic purtând urme de substanță vegetală.

Totodată, asupra acestuia au mai fost găsite un cântar electronic, două pumnale, un spray iritant lacrimogen, un briceag și o cagulă.

Din probele administrate au mai relevat faptul că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, acesta ar fi vândut și oferit, cu titlu gratuit, în mod repetat, diferite cantități de canabis mai multor minori, printre care și colegi de ai săi de la o unitate de învățământ din municipiul Cluj-Napoca.

În urma unei percheziții domiciliare efectuată în data de 9 februarie a.c. au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă”, a anunțat IPJ Cluj.

A fost reținut 24 de ore

Astăzi, 10 februarie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a tânărului.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *